Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
Hírlevél
58. szám - 2015-11-09

VEKOP pályázatok a közép-magyarországi vállalkozások számára

A következő 1,5 hónapban meghirdetésre kerülnek a Közép-Magyarországi Régióban működő vállalkozások pályázati lehetőségei a VEKOP pályázati kiírások.

Közép-magyarországi vállalkozások startvonalhoz! Végre a Központi Régióban is elérhetőek lesznek az új pályázatok!

VEKOP pályázat

Rövidesen véget érhet a Közép-Magyarországi Régióban működő vállalkozások vezetőinek rossz érzése, hogy lemaradnak valami lényegesről. Hosszú elkészítést követően, a következő 1,5 hónapban meghirdetésre kerülnek a Közép-Magyarországi Régióban működő vállalkozások pályázati lehetőségei. Üröm az örömben, hogy a budapesti vállalkozások csak a pályázatok egy részén vehetnek részt, és sajnos a támogatási keret is viszonylag alacsony lesz. Így a pályázatok időben történő benyújtásának most valóban kiemelkedő szerepe lesz az eredményes részvételben.

Mire lehet pályázni? A fontosabb pályázatok főbb elemei:

 • Feldolgozóipar kapacitások bővítése (kódszáma: VEKOP-1.2.1.-15): Ezen a pályázaton olyan Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek részt, amelyek feldolgozóipari tevékenységet folytatnak. A pályázaton új termelőeszközök és az azokhoz kapcsolódó szoftverek, know-how beszerzésére, és infrastruktúra fejlesztésre lehet pályázni. Az elnyerhető támogatás összege 5-50 millió forint között lehet.
 • Piaci megjelenés támogatása (kódszáma: VEKOP-1.3.1.-15): Ezen a pályázaton olyan Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek részt, amelyek piacképes termékkel rendelkeznek. A pályázaton, a külföldi piacon történő megjelenéshez kapcsolódó költségekhez lehet 1,5-20 millió forint összegű támogatást szerezni. Az elszámolható költségek körébe a kiállításon történő részvétel vagy külföldi árubemutató szervezési költsége, idegen nyelvű honlap létrehozása, valamint kapcsolódó tanácsadás költsége sorolható be.
 • Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (kódszáma: VEKOP-2.1.1.-15): Ezen a pályázaton Pest megyei vállalkozások (akár nagyvállalatok is) vehetnek részt kutatás-fejlesztésre alapozott innovációs projektjeik megvalósításával. A pályázaton a kutatás-fejlesztési feladatok megvalósítási költségeire (bér, anyag, szolgáltatás), valamint a kutatás-fejlesztés keretében létrehozott új termék, technológia vagy szolgáltatás iparszerű gyártásához szükséges eszközök, know-how beszerzésére, infrastrukturális fejlesztésre, innovációs menedzsment tanácsadásra, kiállítási részvételre lehet 50-700 millió forint közötti támogatást szerezni. A kutatás-fejlesztés a támogatott projekt kötelező eleme.
 • Prototípusfejlesztés támogatása (kódszáma: VEKOP-2.1.7.-15): Ezen a pályázaton Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek részt olyan termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztési projektjükkel, amelyek eredményeként létrejön a hasznosításra alkalmas prototípus. A pályázat elsődleges célja az új termékek, technológiák és szolgáltatások létrehozásához szükséges fejlesztési folyamat támogatása, ezért a prototípus létrehozására irányuló kísérleti fejlesztés a támogatott fejlesztések kötelező eleme. E mellett eszköz- és know-how beszerzése, innovációs tanácsadás és kiállítási részvétel lehet a támogatott fejlesztés része. A támogatás összege 5-50 millió forint között alakulhat.

Az új szabályok szerint a Központi Régió 4 fejlettségi területi egységre lett osztva, és a támogatás aránya ennek megfelelően kerül meghatározásra. A támogatás aránya tehát a megvalósítási hely besorolásától függ, az alábbiak szerint:

1. területi egység Budapest, legfeljebb 20 %-os támogatással.
2. területi egység Pest megye legfejlettebb teleülései legfeljebb 20 %-os támogatással.
3. területi egység Pest megye közepesen fejlett települései 20-40 %-os támogatással.
4. területi egység Pest megyei elmaradott települései 35-55 %-os támogatással.

Keresse kollégáinkat! Segítünk a tervezett megvalósítási helyszínnel kapcsolatos besorolás meghatározásában, a pályázatokon való részvétel előkészítésében!

A pályázatok benyújtásának pontos időpontjáról a megjelenést követően
haladéktalanul tájékoztatást küldünk!

Mivel az első két pályázatra mindössze 2 milliárd forint támogatási keret áll rendelkezésre, ezért valódi esély a kutatás-fejlesztési és az innovációs pályázatok esetén van. Bár az első tervezetek szerint a budapesti vállalkozások számára ezek a lehetőségek nem lettek volna elérhetőek, információnk szerint ez a kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatok esetén változni fog.

Hogyan lehet hatékonyan felkészülni ezekre a pályázatokra?

K+F tanúsítvány megszerzése
Az egyik legfontosabb teendő az ún. K+F tanúsítás megszerzése, a tanúsítási procedura sikeres lebonyolítása a pályázat tárgyát képező fejlesztésére.
A tanúsítás a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH) folytatható le, a fejlesztés és a pályázat benyújtása előtt. Az SZTNH által kibocsátott K+F tanúsítványt, igazolja, hogy a tervezett fejlesztés a hatályos jogszabályok szerinti kutatás-fejlesztési tevékenység, amelyet a kérelmező saját tevékenység körében végzett fejlesztésben valósít meg. Mivel a kutatás-fejlesztési pályázatok esetén ez alapvető feltétele, és a pályázati rendszer köteles elfogadni a tanúsítás eredményét, ezért a tanúsítás megsokszorozza a pályázatok nyerési esélyét. Bővebben a tanúsításról »

(Külön előny, hogy a K+F tanúsítás adókedvezményre is jogosít: A kutatás-fejlesztési projektek esetén adóalap-kedvezmények igénybevételével tovább lehet növelni a kedvezmények körét, a kutatás-fejlesztési projektek vissza nem térítendő támogatás feletti részével csökkenthető a társasági és a helyi iparűzési adó alapja.)

Időben történő felkészülés
Mivel a K+F+I pályázatok az átlagosnál kidolgozottabb pályázati dokumentációt, és nagyobb felkészültséget igényelnek, ezért érdemes időben elkezdeni a munkát: a feltételek, a célok és a lehetőségek vizsgálatát, az ezeknek megfelelő a projekt felállítását, a tanúsítás lebonyolítását, a műszaki, a pénzügyi és az iparjogvédelmi dokumentáció elkészítését.
Kérje kollégáink segítségét!

Társaságunk a hazai piacon egyedülálló innovációs menedzsment technológiát alakított ki, amellyel kreatív partnere tud lenni a kutatás-fejlesztési és az innovációs projektek megvalósításában, a K+F+I pályázati lehetőségek hatékony kihasználásában. Nálunk egy kézben van a kutatás-fejlesztési vagy az innovációs projekt felállítása, a K+F tanúsítvány megszerzése, a pályázatok teljes körű lebonyolítása, az iparjogvédelmi bejelentések és a szerződések elkészítése, az adókedvezmények érvényesítése. 

? Innovációs szolgáltatásunkról bővebben » Innováció menedzsment
? A K+F tanúsítási szolgáltatásunkról bővebben » >K+F tanúsítás


Díjazásunk beépíthető a pályázati költségvetésébe,
ezért költségeinkre 50 %-os támogatást vehet igénybe!

Amennyiben érdeklik a további részleteket, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!


Kiss János József, innovációs és iparjogvédelmi tanácsadó
mobil: +36-30-977-59-32, e-mail: kiss.janos.jozsef@glosz.hu

Glósz Andrea, ügyvezető
mobil: +36-30-992-61-56, e-mail: glosz.andrea@glosz.hu

Kissné Pap Krisztina tanácsadó,
mobil: +36-(30)-352-33-05, e-mail: kissne.pap.krisztina@glosz.hu

VEKOP

pályázat

Közép-Magyarországi Régió

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

 • Forrásszerzés
 • Bankkapcsolatok optimalizálása
 • Kontrolling rendszer és módszertan
 • K+F tanúsítás
 • Kereskedői szolgáltatások
 • Pénzügyi projektmenedzsment
 • Innováció menedzsment
 • JLO