Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
Bankkapcsolatok optimalizálása

bankkapcsolatok optimalizálása

A probléma

CSÖKKENTENI A BANKI TERHEKET, JAVÍTANI A HITELLEHETŐSÉGEKET

A cégvezetők gyakori keserű helyzetjelentése, hogy a növekvő banki terhek és az elégtelen hitellehetőségek komolyan akadályozzák a költséghatékony működést, és a piac által megkívánt növekedést. A tapasztalatok szerint ezt a megállapítást a legritkább esetben követi érdemi cselekvés. A cégvezetők elfogadják az alkalmi hitelajánlatokat, és a legtöbb esetben fel sem mérik valódi banki terheiket. Így ezek a bankok által irányított, egyoldalú folyamatban alakulnak ki. Ennek pedig nem kellene így lennie.

A kihívás

PARTNERI VISZONYBA KERÜLNI A BANKKAL

A banki terhek csökkentésének és a növekedéshez szükséges hitellehetőségek biztosításának feltétele a jó bankkapcsolatok kialakítása. Ehhez azonban nem elegendő, ha magabiztosak vagyunk. Partneri viszonyba kell kerülnünk a bankkal. Hogyan érhetjük ezt el?

A megoldás

BANKI KAPCSOLATOK OPTIMALIZÁLÁSA

Cégüknek banki szemmel is vonzónak, azaz alacsony kockázatúnak kell lennie. A bankok a pénzügyi mutatók és az üzleti tervek alapján vizsgálják és minősítik vállalkozásunkat. Cégünk kockázata, és ez alapján a banki terhek és a hitellehetőségek nagysága alapvetően a pénzügyi mutatókon és az üzleti terven dől el. De vajon milyen mutatók, milyen értéke számít? Milyen a vonzó üzleti terv tartalma?

Cégük érdekeit a bankok előtt is képviselni kell. A bankok ugyanis pénzügyi szolgáltatók, akik cégünkhöz hasonlóan eladni kívánnak. Így számukra is határt szab a piaci realitás. De vajon mi az aktuális piaci realitás? A banki szolgáltatások széles eszköztára lehetővé teszi a valódi árak elfedését. Mire figyeljünk, hová nyúljunk? A bank stratégiai partnerünk. Nem lesz kínos, ha vele szemben határozottan lépünk fel? Hogyan történik a következő hitelfelvétel?

Társaságunk szolgáltatása biztosítja e kihívások kezelését: A bankok kockázatelemzési és cégértékesítési módszertanának alkalmazásával, megteremti a feltételeket, hogy cégéről a bankok számára valós és egyben vonzó képet tudjon kialakítani. Másrészt lehetővé teszi cége érdekeinek maximális érvényesítését a banki szolgáltatások reális költségfeltételeinek kialakításában. Mindezt banki kapcsolatai megromlása nélkül érjük el.

Segítségünkkel tehát optimalizálni tudja bankkapcsolatait!

banki költségek csökkentése

A lebonyolítás

SZÖVETKEZÜNK CÉGÉVEL A MEGOLDÁSRA

Társaságunk végigvezeti cégét a banki kapcsolat optimalizálásának teljes folyamatán. Felmérjük cége pénzügyi és gazdasági helyzetét, meghatározzuk a lényeges pénzügyi mutatókat. Felkészítjük az ajánlatkérésre. Amennyiben szükséges, javaslatot teszünk a gazdasági folyamatok szükség szerinti módosítására. Összeállítjuk az ajánlatkérési és/vagy a hitelkérelmi dokumentációt. Cége vezetőivel együttműködve meghatározzuk a banki költségcsökkentési, valamint az új források bevonására vonatkozó célokat és elvárásokat. Felvesszük a kapcsolatot bankjával és a bankpiac aktív szereplőivel. Megszervezzük és lebonyolítjuk a banki tárgyalásokat. Lehetőséget biztosítunk a bankoknak ajánlatuk bemutatására. Ártárgyalást folytatunk a kedvező költségszint kialakítására. Az ajánlatokat összefoglalóan értékeljük, és döntési javaslatot teszünk. Eljárunk a banki szerződések megkötésében, a szerződési feltételek teljesítéséhez szükséges folyamatok lebonyolításában. Szolgáltatásunk tehát teljes körű: szervezzük és bonyolítjuk a folyamatot.

Az eredmény

MEGTAKARÍTÁS, MEGNÖVEKEDETT HITELKERET

A bankkapcsolatok optimalizálása széles körben hozhat eredményt:

 • Ügyfelünk közel 20 éve gyárt export piacra építőipari fémszerkezeteket. Középvállalatként évi 2,5 milliárd forint árbevétellel rendelkezik. Elkötelezett partnerként nem vizsgálta banki terhei realitását az elmúlt 5 évben
 • A négy kereskedelmi bank bevonásával lefolytatott versenytárgyalás eredményeként évi 21 millió forint összegű, közel 30%-os megtakarítást tudtunk elérni a számára nyújtott banki szolgáltatásokon, miközben lehetőség nyílt hitelkerete 20%-kal történő bővítésére
 • Autóipari beszállítói tevékenységet folytató ügyfelünk jelentős növekedést ért el az elmúlt 4 évben, árbevétele már meghaladja az évi 10 milliárd forint összeget. Középvállalatból lényegében nagyvállalattá vált. A három kereskedelmi bankkal lefolytatott versenytárgyalás eredményeként sikerült egy újabb kereskedelmi bankot bevonni 4 milliárd forint összegű hitelállományának finanszírozásába. Ezt követően 2 év alatt, évi 40 millió forint összegű, közel 15%-os megtakarítást értünk el a banki szolgáltatások költségén, a két számlavezető és hitelező kereskedelmi bank folyamatos versenyeztetésével
 • Szállítmányozással foglalkozó kisvállalati ügyfelünket az egyik piacvezető bank finanszírozta. 4 bankkal folytatott versenytárgyalást követően, partnerünk új bankhoz szerződött. Ezzel közel 60%-kal tudta csökkenteni a finanszírozási és számlavezetés költséget, és kedvezőbb biztosítéki hátteret tudott kialakítani

A megtérülés

Szolgáltatásunk értéke

Szolgáltatásunk megtérül, ezért érdemes tudásunkba befektetni! Építőipari fémszerkezetet gyártó
partnerünknek már az első évi megtakarítással 8,4-szeres megtérülést biztosított szolgáltatásunkba történt
befektetése. Autóipari beszállítói tevékenységet folytató partnerünk esetén az éves megtakarítás 7,2-szeres,
szállítmányozással foglalkozó ügyfelünk esetén pedig 11,2-szeres megtérülést hozott, megbízási díjunkra vetítve.

 

További információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, 
vagy töltse le ismertetőnket.
  

hitelkeret növelése

Friss hírek
2018-04-17.
Meghívó - kutatás-fejlesztési, és innovációs konferenciára
Rejtett eredmények a K+F projektekben
2018-04-11.
Telephelyfejlesztés Pest megyében KKV - k részére
PM_KKVTELEP_2018
2018-02-20.
Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok számára
GINOP-6.1.6-17
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Bankkapcsolatok optimalizálása

Töltse le rövid bemutató anyagunkat, és tájékozódjon a banki terhek csökkentéséről, és a hitellehetőségek javításáról.

Letöltöm

  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

 • Forrásszerzés
 • Bankkapcsolatok optimalizálása
 • Kontrolling rendszer és módszertan
 • K+F tanúsítás
 • Kereskedői szolgáltatások
 • Pénzügyi projektmenedzsment
 • Innováció menedzsment
 • JLO