Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
Hírlevél
67 szám - 2016-05-20

Kedvező hitelprogram mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak - GINOP-8.3.1-16

A GINOP-8.3.1-16 hitelprogram rendkívül kedvező feltételekkel biztosít kölcsönt mikro-, kis-, és középvállalkozások számára beruházások, és készlet finanszírozására 0% kamattal!

Meghirdetésre került a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogram a GINOP-8.3.1-16, amely rendkívül kedvező feltételekkel biztosít kölcsönt a közép-magyarországi régión kívül tevékenykedő mikro-, kis-, és középvállalkozások számára beruházások, és készlet finanszírozására. Az igényelhető kölcsön összege minimum 1 millió Ft, és maximum 600 millió Ft. A kölcsön már 10 % önerőtől igényelhető, a kamat pedig 0 %, nem lesz továbbá hitelbírálati díj, kezelési költség, rendelkezésre tartási díj, előtörlesztési díj. A kölcsön igényléséhez nem feltétel az 1 éves működés. A futamidő maximum 15 év lehet.

Hitelprogram vállalkozásoknak

A konstrukció szélesebb körben olyan területek számára is lehetőséget biztosít, amelyek eddig nem jutottak finanszírozási forráshoz. A program több szakmai ágazatban is igénybe vehető, számos lehetőséget biztosítva az adott projektnek megfelelő eszközök beszerzéséhez.

Kik vehetik igénybe a kölcsönt: Mikro-,kis-,és középvállalkozások. A kölcsönfelvételre a gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, valamint szövetkezetek jogosultak. A kölcsönfelvételhez szükséges a kölcsönnyújtó felé biztosítéki források feltüntetése, amely lehet ingatlan vagy ingó (gépen, berendezésen, járművön, készleten), fizetési számla követelésen alapított óvadék, illetve gazdasági társaság és szövetkezet esetén a tulajdonos készfizető kezessége, továbbá egyéb természetes vagy jogi személy készfizető kezessége.

Kik nem veheti fel a kölcsönt: olyan vállalkozások, amelyeknél a megvalósítás helye Közép-Magyarországi régióban található, ezen belül Pest megyében vagy Budapesten van, illetve a  mezőgazdasági vállalkozások és a közúti árufuvarozást folytatók sem vehetik igénybe.

Az igényelhető kölcsön összege: legalább 1,0 MFt, legfeljebb 600 MFt.  A kamat, kezelési költség, rendelkezésre tartási díj és előtörlesztési díj mértéke 0%.  A kölcsön igénybevételéhez szükséges saját forrás minimálisan elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének legalább 10%-a – kivéve használt gépjármű beszerzés, ahol a szükséges saját forrás minimum 20 %.

Mire vehető fel: építés (új építés, átalakítás, bővítés, felújítás), eszközök beszerzése (új, és használt), immateriális javak beszerzése, készletek beszerzése. Újdonság, hogy lehet mobil eszközökre is pályázni (de kivétel a személygépjármű). Az ingatlanok megvásárlását is támogatják, de sajnos csak a projekt összes költségének 2 %-ig.

Kölcsönt vehetnek fel a feldolgozóipari, kereskedelmi, és szolgáltatás területén tevékenykedők. Lehet például turisztikai fejlesztésekre is pályázni. Az élelmiszeripari projektek esetében a nem termelő mikro-és kisvállalkozások nem elsődleges mezőgazdasági tevékenységét támogatják, míg a középvállalkozások esetében bármilyen feldolgozást.

A kölcsönfelvevő megvalósítási kötelezettsége: A projekt megvalósítását (fizikailag és pénzügyileg befejezett) a szerződéskötést követő 24 hónapon belül be kell fejezni, amely határidő indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható.

Biztosítékok: A kölcsönfelvevőnek a szokásos banki biztosítékot kell nyújtania.

Megvalósítási kötelezettség: Létszám megtartás, árbevétel növekedése.

Benyújtás határideje: A kérelmeket először várhatóan leghamarabb 30 napon belül kell benyújtani.

 

Komplex szolgáltatásaink: Vállaljuk a hitelkérelmek elkészítését, és a teljeskörű bonyolítását, illetve, szükség esetén az utómunkák elvégzését is.

 

A hitelprogram felhívás részletei elérhetőek illetve letölthetőek erről a linkről:
» Vállalkozások versenyképességének növelése célú kölcsönprogram GINOP-8.3.1-16


Amennyiben érdeklik a további részletek, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!


Egri Adrienn, pályázati tanácsadó
mobil: +36-30-535-48-22, e-mail: egri.adrienn@glosz.hu

Kissné Pap Krisztina, tanácsadó
mobil: +36-(30)-352-33-05, e-mail: kissne.pap.krisztina@glosz.hu

GINOP-8.3.1-16

hitel

kölcsön

beruházás

készletfinanszírozás

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO