Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
Hírlevél
61. szám - 2016-01-22

Új információ a K+F pályázatok kutatás-fejlesztési minősítéséről!

K+F+I pályázat elbírálásakor a K+F minősítés nagy hangsúlyt kap. Hiánypótlás esetén most elég csak a K+F minősítési eljárást megindítását igazolni.

Január 22.-én egy új közlemény látott napvilágot az innovációs pályázatok kapcsán a kormányzati oldalon, amely a már beadott K+F+I pályázatok esetében tartalmaz lényeges újdonságokat, könnyítéseket. Nevezetesen azt, hogy hiánypótlásra felkérés esetén elegendő csak a K+F minősítés megindítását igazolni, becsatolni elég lesz majd a tisztázó kérdés keretében később, amikor elkészül a K+F minősítés határozat.

Még nincs lemaradva az a pályázó, aki a pályázatával nem adott be kutatás-fejlesztési tanúsítványt, írja az NGM a pályázatok kommunikációs honlapján (www.palyazat.gov.hu).

Mit mond a kormányzat a K+F minősítés fontosságáról?

2016. január 13. (K+F+I pályázat hiánypótlásokból)

„Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a támogatási kérelemben szereplő kutatás-fejlesztési tevékenységekre vonatkozóan minősítéssel rendelkezik, a tartalmi ellenőrzés során az érintett tevékenységek típusa automatikusan elfogadásra kerül.”

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által kiállított határozat nagy hangsúlyt kap, amit tapasztalhattunk is: aki rendelkezett tanúsítvánnyal, annak a hiánypótlása nem tartalmazott olyan elemeket, amelyek a szakmai tartalomra vonatkoztak, a Hivatal álláspontját elfogadottnak tekintik.

Milyen könnyítést, új lehetőséget tartalmaz a legfrissebb közlemény?

2016. január 22. (K+F+I pályázat közleményéből)

„Amennyiben a hiánypótlási eljárás keretében a Támogatást igénylő a kutatás-fejlesztési tevékenységek minősítésére, átsorolására és ennek igazolására vonatkozó felhívást kapott, azonban a hiánypótlási határidő lejártáig a jogszabályban megjelölt illetékes Hivatal határozatával nem rendelkezik, de a tevékenységek kutatás-fejlesztési minősítése iránti eljárást megindította, abban az esetben lehetősége lesz tisztázó kérdés keretében csatolni a kiállított határozatot.”

Ne keseredjen el, aki eddig nem nyújtott be minősítési eljárás iránt kérelmet, most itt a lehetőség elkészíttetni. Sikeres tanúsítás birtokában a pályázat kedvező elbírálása során a szakmai tartalommal kapcsolatos kockázati tényező is elhárul.

A közlemény a K+F+I (GINOP-2.1.1-15) pályázat kapcsán jelent meg, de mivel a felhívások szerkezete és kért szakmai tartalma nagy egyezést mutat a Prototípus (GINOP-2.1.7-15) pályázattal, ezért a minősítési eljárás ott is jelentős hangsúlyt fog kapni.

Bővebb információ a K+F minősítésről honlapjainkon:
» www.glosz.hu/termekek/kutatas-fejlesztes-tanusitas
» www.innovacio-menedzsment.hu/kf-minosites-tanusitvany

További részletek végett keresse kollégáinkat elérhetőségeinken!


Kiss János József tanácsadó,
mobil: +36-(30)-977-59-32, e-mail: kiss.janos.jozsef@glosz.hu

Zsombók András tanácsadó,
mobil: +36-(30)-640-35-45, e-mail: zsombok.andras@glosz.hu

k+f+i pályázat

k+f minősítés

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO