Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
Hírlevél
71. szám - 2016-07-06

Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva - GINOP-4.1.1-16

"Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva" - pályázat és hitel vállalkozásoknak max. 50 millió forintig, max. 44% támogatási intenzitással.

Hamarosan meghirdetésre kerül a régóta várva-várt „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva” GINOP-4.1.1-16 felhívás. Ez talán az első olyan idei felhívás lesz, mely már kombinált formában (vissza nem térítendő támogatás – kedvező feltételű visszatérítéses hitel) támogatja a mikro-, kis-, és középvállalkozások, közép-magyarországi régión kívüli épületenergetikai fejlesztéseit. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás és a visszatérítéses hitel összege is minimum 3 millió Ft és maximum 50 millió Ft. A projekt összes elszámolható költségén belül a támogatás felső határa 44 %, míg a hitel maximum 46 % lehet.

Épületenergetika pályázat - GINOP - 4.1.1-16

A benyújtott támogatási kérelem maximum 10 db különálló épület energetikai fejlesztését tartalmazhatja azzal a megkötéssel, hogy projektenként az elszámolható költségekre vetítve, az energia hatékonyság fokozására irányuló projektrésznek legalább 50 %-ot, míg a megújuló energia felhasználásra irányuló projektrésznek legalább 10 %-ot el kell érnie.

Kik pályázhatnak:
Mikro-, kis-, és középvállalkozások (11 – 226 – 231 – 232 gazdálkodási formakód), akik legalább két teljes lezárt üzleti évvel, és minimum 1 fős átlagos statisztikai állománnyal rendelkeznek. A projekteknek a Közép-Magyarországi Régión kívül kell megvalósulniuk.

Megvalósítandó tevékenységek:
Energiahatékonyság javítása (épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése, nem termelési célú fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése, bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása).
Megújuló energiafelhasználás növelése (napkollektoros - napelemes rendszer telepítése, brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése)

Általánosságban, olyan 2006. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkező, a pályázat beadása előtti 1 évben használatban lévő, fűtött alapterületük alapján jellemzően nem csak irodai funkcióval rendelkező épületek lehetnek a projekt tárgyai, ahol a fejlesztés egyértelműen igazolható energia-megtakarítást eredményez. A tartalmi értékelési szempontok során elérhető pontszám is a számításokkal alátámasztott energia megtakarítás, és a hozzá tartozó beruházási összeg ismeretében határozható meg.

Előkészületek:
Fontos tudnunk hogy, régen volt ilyen pályázat, a kis- és középvállalkozások körében már nagy várakozás előzte meg, és ez a fajta kiírás, mindig is a régóta várt pályázatok között volt, de hamar elfogyott az aktuális keret. A pályázat időbeni benyújtásához és a sikeres igényléshez a tervezett projektet (energetikai, műszaki, pénzügyi szempontból is) megfelelően elő kell készíteni.

Csatolandó mellékletek:
Ehhez a pályázathoz a többi gazdaságfejlesztési kiíráshoz képest több és időigényesebb szakmai mellékletet kell már a feltöltéskor csatolni, így ezek előkészítése, indítása nagyon fontos feladat. Nyertes pályázat esetén költségük elszámolható, azonban tekintettel arra, hogy ezek a dokumentumok már a bírálathoz is kellenek, így tisztázni kell, hogy milyen anyagokat tudunk a pályázótól kapni, és mi az, amit nekünk kell felmérni és elkészíteni a beadáshoz.

A költségek alátámasztására mindkét fél által aláírt mérnökszakértői szerződéseket, feltételes vállalkozói szerződéseket, felméréseken alapuló tételes árajánlatokat kér a felhívás.
Épületenergetikai mellékletek, az energetikai számítások, szakértői – statikusi nyilatkozatok. Szükséges az épület jelenlegi és felújítás utáni állapotára tervezett energetikai tanúsítvány is. Ezeket, ha jelenleg még nincsenek kész, csak jogosult, és legalább 50 milliós keretösszegű szakmai felelősségbiztosítással rendelkező szakértő készítheti el. Építési hatósági nyilatkozat is szükséges a projekt engedély-, és településképi eljárásra kötelezettségéről.

Fentiekben olvasható összefoglalóból is kiderül, hogy ez a pályázati felhívás komoly előkészítést igényel.
Társaságunkban, szakértőinkben, ezekben a témákban is bízhatnak.
Segítséget tudunk nyújtani a felkészülésben, a felkészüléshez szükséges feltételek teljesítésében, a feltételek biztosításához szükséges intézkedések lebonyolításában!

Amennyiben úgy dönt, hogy szeretne elindulni a pályázaton és cégünket kéri fel pályázata teljes körű menedzselésére, kérjük, forduljon bizalommal kollégáinkhoz, akik jelentkezésüket követően speciális energetikai szakértőnk bevonásával azonnal megkezdik pályázata előkészítő munkálatait!

Amennyiben érdeklik a további részletek, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!


Csanda László, okl. építőmérnök, VZ-T vízimérnöki tervező
„Megbízható Tanácsadó” minősítésű, akkreditált projektmenedzser,
Pályázati Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) tagja.
mobil: +36-70-210-6402, tel./fax: +36-1-200-5595, e-mail: csanda.laszlo@upcmail.hu

támogatás

hitel

épületenergetika

megújuló energiaforrás

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO