Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
Hírlevél
49. szám - 2015-03-25

Megvannak a pályázatok megjelenésének időpontjai!

2015. március 24-én megjelent a közlönyben a hivatalos uniós pályázati menetrend. Első konkrét pályázati kiírás már áprilisban!

Megjelent a közlönyben a hivatalos uniós pályázati menetrend.
830 milliárd uniós forrás gazdaságfejlesztésre, az első pályázati kiírás már áprilisban!

Ginop pályázatok - menetrend

A szaktárcák elképzelései szerint 133 uniós pályázati felhívás jelenik meg az idén, csaknem 2900 milliárd forint értékben. Ennek előkészítéseként, 2015. március 24.-én megjelent a GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) 2015. évben meghirdetésre kerülő pályázatainak időpontja, azaz a pályázati menetrend (Magyar Közlöny 38. szám, 1173/2015. (III. 24.) Kormány határozat). 

A közleményhez kapcsolódóan az alábbiakra szeretnék a figyelmüket felhívni:

? Már most látható, hogy a vissza nem térítendő támogatások mellett, jelentős számban ún. kombinált konstrukciók is lesznek. Ezek vissza nem térítendő támogatásból, valamint kedvezményes hitelből állnak. A lenti listában ezért VNT megjelölést tettünk a csak vissza nem térítendő támogatást, és KHT megjelölést a kedvezményes hitelt is tartalmazó konstrukciók elnevezése mellé.

? A KHT megjelölésű konstrukciók esetén a pályázat egyben hitelkérelem is lesz, és jó eséllyel ezek lebonyolításába kereskedelmi bankok is bevonásra kerülnek. Cél a lebonyolításhoz szükséges összes forrás egy eljárásban történő biztosítása (egy ablakos ügyintézés). Érdemes arra készülni, hogy ezeknél a konstrukciónál a pályázó hitelképessége is számít.

? A menetrendben megjelölt időpontok csak a pályázati kiírás megjelenésének várható időpontját tartalmazzák. A pályázatok valójában a kiírások megjelenését követően, 30 nappal később lesznek benyújthatóak.

? A pályázatok pontos feltételei még nem ismertek. Ezekről csak a kiírások alapján lehet majd részleteket közölni. Így most sajnos még nincs mit elővizsgálni. Ne dőljenek be, és főként ne fizessenek az erre irányuló biztatások alapján!

? A GINOP keretében támogatás csak a Közép-magyarországi Régión kívül megvalósuló projektek esetén vehető igénybe, a Közép-magyarországi Régió számára kiírásra kerülő pályázatok a VEKOP program keretében később kerül kiírásra. Így a Közép-magyarországi Régió vállalkozásainak várható pályázatinak megjelenési időpontjai csak később lesznek megismerhetőek.

Az alábbiakban felsoroljuk a következő két hónapban kiírásra kerülő pályázatokat. 
Önt melyik lehetőség érdekli?

A pályázat megnevezése mögött feltüntettük, az adott pályázat támogatási jellegét.
Felsorolásunkban kétfajta pályázattípus, két finanszírozási forma szerepel: VNT - vissza nem térítendő támogatás, KHT - kedvezményes hitellel kombinált vissza nem térítendő támogatás.

Áprilisban megjelenő pályázatok:

 • GINOP-1.2.1 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése - VNT
 • GINOP-1.2.2 Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása a szabad vállalkozási zónákban - VNT
 • GINOP-1.3.1 Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása - VNT
 • GINOP-5.1.2 Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése – támogató szolgáltatások - VNT
 • GINOP-5.3.3 Jogszerű foglalkoztatást célzó szolgáltatásnyújtás támogatása - VNT
 • GINOP-6.1.3 Idegen nyelvi készségek fejlesztése - VNT

Májusban megjelenő pályázatok:

 • GINOP-1.3.5 Nemzeti turisztikai marketing és keresletösztönző program - VNT
 • GINOP-8.1.1 Vállalatok önálló K+F+I tevékenységének támogatása - KHT 
 • GINOP-8.2.4-3.4.1 Újgenerációs NGA és körzet-hálózatok fejlesztése keretében finanszírozott kombinált - KHT 
 • GINOP-8.3.4-3.1.2 IKT cégek által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának célzott támogatása keretében finanszírozott kombinált - KHT
 • GINOP-8.3.4-3.2.2 Vállalati folyamatmenedzsment és e-kereskedelem támogatása keretében finanszírozott kombinált - KHT 
 • GINOP-8.3.4-3.2.3 Vállalati mobilalkalmazás fejlesztések és bevezetések támogatása keretében finanszírozott kombinált - KHT 
 • GINOP-8.3.4-3.2.4 Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása keretében finanszírozott kombinált - KHT
 • GINOP-8.4.1 Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése - KHT 

A megjelenő pályázatokról, a pályázatok feltételrendszereiről természetesen részletes tájékoztatást adunk honlapunkon és hírleveleinkben partnereinknek az adott uniós pályázat megjelenésének időpontjában.

Forduljon bizalommal kollégáinkhoz!


Kissné Pap Krisztina tanácsadó,
mobil: +36-(30)-352-33-05, e-mail: kissne.pap.krisztina@glosz.hu

Tóth Emese tanácsadó,
mobil: +36-(30)-466-52-37, e-mail: toth.emese@glosz.hu

Egri Adrienn tanácsadó,
mobil: +36-(30)-535-48-22, e-mail: egri.adrienn@glosz.hu

 

Hogyan tud a pályázatok benyújtásához
hatékonyan és eredményesen felkészülni?

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a tennivalókat, amelyek segítik a felkészülést az eredményes pályázati részvételhez illetve felsoroltunk néhány sarkalatos feltételt, amelyeket érdemes még időben ellenőrizni.

1.Tevékenységi körök bejegyzésének ellenőrzése: Fő tevékenységi körnek a legnagyobb árbevételt biztosító tevékenység tekinthető, és csak bejegyzett tevékenység fejleszthető pályázati úton. Célszerű ezeket ellenőrizni. Az innovációs és a kutatás-fejlesztési pályázatokon csak olyan cégek vehetnek részt, amelyek rendelkeznek a 72.19 Egyéb természettudományi, műszaki kutatás-fejlesztés tevékenységi körrel. Ennek bejegyzéséről intézkedni kell.
  
2.Elektronikus aláírás megszerzése: Az új pályázatokat már elektronikusan kell benyújtani. Ehhez elektronikus aláírás szükséges. Megszerzése időt vesz igénybe.
  
3.Éves beszámoló előkészítése: A fejlesztés és a támogatás maximális összegét az utolsó lezárt üzleti év (2014) árbevétele és mérlegfőösszege határozza meg. Célszerű a 2014-es éves beszámoló zárlati munkái során ezekre is figyelni.
  
4.Létszám ellenőrzése: A támogatás összeg és a vállalások az utolsó lezárt üzleti év statisztikai állományi létszámához is igazodnak. Célszerű a 2014-es éves beszámoló zárlati munkái során ezekre is figyelni.
  
5.Árajánlatok összegyűjtése, aktualizálása: Az eszközbeszerzések esetén minden tételhez 3 db, érvényes árajánlat szükséges. Célszerű ezeket beszerzését megindítani, tartalmukat és érvényességüket ellenőrizni.
  
6.Építési beruházások feltételeinek teljesítése: Az új pályázati rendszerben az építést is tartalmazó fejlesztések esetén jogerős építési engedély szükséges. Ennek a megszerzése időigényes. Ha még nem áll rendelkezésre jogerős építési engedély, akkor el kell indítani ennek a megszerzését.
  
7.Saját forrás biztosítása: A pályázatok 25 % saját forrást írnak elő, amit igazolni szükséges. Ha a saját forrás nem áll rendelkezésre, célszerű a hitel- és/vagy lízingfinanszírozás megszerzését elindítani. 
  
8.Köztartozás-mentesség: Csak azok a vállalkozások pályázhatnak, akinek nincs lejárt köztartozása. Ha lenne, akkor célszerű intézkedni ennek rendezéséről. Ha nincs lejárt köztartása intézkedni kell a köztartozásmentes adózói adatbázisba történő bejegyzésről. Ennek az átfutása 1 hónap. Célszerű a bejegyzést ellenőrizni, hiányában a bejegyzést elindítani!


Keresse kollégáinkat elérhetőségeinken!


Kissné Pap Krisztina tanácsadó,
mobil: +36-(30)-352-33-05, e-mail: kissne.pap.krisztina@glosz.hu

Tóth Emese tanácsadó,
mobil: +36-(30)-466-52-37, e-mail: toth.emese@glosz.hu

Egri Adrienn tanácsadó,
mobil: +36-(30)-535-48-22, e-mail: egri.adrienn@glosz.hu

GINOP

pályázatok

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

 • Forrásszerzés
 • Bankkapcsolatok optimalizálása
 • Kontrolling rendszer és módszertan
 • K+F tanúsítás
 • Kereskedői szolgáltatások
 • Pénzügyi projektmenedzsment
 • Innováció menedzsment
 • JLO