Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
Hírlevél
65. szám - 2016-05-13

Új pályázat a Pest megyei eszközbeszerzések támogatásra

A VEKOP-1.2.1-16 "Vállalkozások kapacitásainak támogatása Pest megyében" pályázat 5-24 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyújt Pest megyében a feldolgozóipari kapacitásbővítésre irányuló fejlesztésekhez.

A pályázati rendszer egyik leégetőbb hiányát szünteti meg a VEKOP-1.2.1-16 kódszámú „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásainak támogatása Pest megyében” című kiírás megjelenése. Ez a pályázat 5-24 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás nyújt, 40-55 %-os arányban a Pest megyében megvalósításra kerülő, feldolgozóipari kapacitásbővítésre irányuló fejlesztésekhez. A pályázatok 2016. június 17. napjától nyújthatók be.

Eszközbeszerzés pályázat - Pest megye

Hosszú előkészítését követően, 3,58 milliárd forint összegű kerettel került meghirdetésre a VEKOP-1.2.1-16 kódszámú pályázat, amely a Pest megyében megvalósításra kerülő feldolgozóipari technológiai fejlesztésekhez nyújt támogatást. Bár az egy pályázatban elnyerhető támogatás összegét 24 millió forintban maximalizálták, a rendelkezésre álló keret alapján néhány száz pályázat támogatás várható. Így célszerű a pályázatot a keret megnyitásakor azonnal benyújtani.

Az alábbiakban összefoglaljuk a pályázati kiírás legfontosabb részleteit:

Kik vehetnek részt a pályázaton: A pályázaton olyan gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók vagy szövetkezetek vehetnek részt, amelyek az érvényes jogi szabályozás szerint mikro-, kis- vagy középvállalkozásnak minősülnek, és a tervezett fejlesztést Pest megyében, a 10.11-32.99 TEÁOR számok által meghatározott tevékenységi körök valamelyikébe sorolt feldolgozóipari tevékenységhez kapcsolódóan kívánják végrehajtani.

Kik nem vehetnek részt a pályázaton: Nem vehetnek részt a pályázaton a nagyvállalatok, a halászati, a mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalatok. Azok a mikro-, kis- és középvállalatok, amelyek nem rendelkeznek legalább 2 lezárt üzleti évvel, a legutóbbi üzleti évben nem volt legalább 1 fő állományi létszámuk, saját tőkéjük negatív, vagy saját tőkéjük a jegyzett tőke összegének fele alá süllyed. NAV végrehajtás alatt állnak, vagy a törvény szerint nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak minősülnek. Nem vehetnek részt a pályázaton azok a vállalkozások sem, akik, vagy amelyek kapcsolt vagy partner vállalkozása már részesült ebből a pályázati kiírásból támogatásban, és ilyen módon támogatott pályázatát még nem zárta le.

Mire lehet pályázni: A Pest megyében megvalósításra kerülő, a 10.11-32.99 TEÁOR számok által meghatározott tevékenységi körök valamelyikébe sorolt feldolgozóipari tevékenységhez kapcsolódó új termelő eszköz beszerzésre. A pályázat keretében támogatott termelő eszközök körét a pályázati kiírásban megadott vámtarifaszám lista határozza meg. Az új termelő eszközök beszerzési költségének el kell érnie a fejlesztési költség legalább 50 %-át. A támogatott fejlesztés a termelő eszközök beszerzése mellett és ahhoz kapcsolódva, tartalmazhat információs technológiai fejlesztést, gyártási licenc vagy know-how beszerzését. Ezek azonban önállóan nem, csak a termelő eszközökhöz kapcsolódóan támogathatók. 

Mire nem lehet pályázni: A Pest megyén kívüli vidéki régiókban, valamint a Budapesten megvalósításra kerülő fejlesztésekre. A feldolgozó iparon kívüli fejlesztésekre, beleértve a kereskedelmi, szolgáltatási és logisztikai célokat szolgáló eszközöket. Azokra az eszközökre, amelyeket nem sorolhatók be a pályázati kiírás szerint vámtarifaszám lista szerinti kategóriákba. Valamint azokra a fejlesztésekre, ahol a fejlesztés teljes bekerülési költsége meghaladja a pályázó vállalkozás utolsó lezárt üzleti évében elért mérlegfőösszegét.

A támogatás típusa, mértéke, összege: A pályázatban elnyerhető támogatás vissza nem térítendő támogatás, melynek az összege 5-24 millió forint között alakulhat. A támogatás mértéke a teljes beruházási költség 40-55 % között alakulhat, a pályázó társaság mikro-, kis- és középvállalati besorolása, valamint a megvalósítás helye (az adott település) szerint.

Mit kell a pályázónak vállalnia: A támogatott fejlesztést a pályázat benyújtását követően lehet megkezdeni, és a megkezdésétől számított 12 hónapon belül be kell fejezni. A létrehozott kapacitás 24 hónapig fenn kell tartani, és ez alatt az idő alatt a pályázó vállalkozásnak vállalnia kell a létszám megtartását, a személyi jellegű ráfordítások vagy az árbevétel 5 % mértékű növelését, a 24 hónapos fenntartási időszak egészére vetítve.

A pályázat benyújtása, értékelése: A pályázatok 2016. június 17. napjától nyújthatóak be. A nyertes pályázatok kiválasztása pontozás alapján történik.

Figyelem! Ebben a pályázatban csak a Pest megyei fejlesztések támogathatók! A Pest megyén kívüli vidéki fejlesztésekre a rövidesen újra megnyitásra kerülő GINOP pályázatok lesznek igénybe vehetők. Budapest vonatkozásában jelenleg nincs, és nem is várható olyan pályázat, amely technológiai eszközök beszerzéséhez vissza nem térítendő támogatás igénybevételére nyújtana lehetőséget.

A részletes pályázati kiírást a következő linken tekintheti meg vagy töltheti le
» VEKOP-1.2.1-16 Vállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Pest megyében

Amennyiben érdeklik a további részleteket, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!


Glósz Andrea, ügyvezető
mobil: +36-30-992-61-56, e-mail: glosz.andrea@glosz.hu

Kissné Pap Krisztina, tanácsadó
mobil: +36-30-352-33-05, e-mail: kissne.pap.krisztina@glosz.hu

Egri Adrienn, tanácsadó
mobil: +36-(30)-535-48-22, e-mail: egri.adrienn@glosz.hu

VEKOP 2016-1.2.1-16

pályázat

eszközbeszerzés

kapacitásbővítés

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO