Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2014.02.03

2014/2. számú közlemény: Figyelem! Csalássorozat!

Szeretnénk felhívni a figyelmét egy átverésre!

 

Tisztelt Partnerünk!

Az elmúlt napokban újabb csalássorozat indult az iparjogvédelmi díjak terén! Védjegy, formatervezési és szabadalmi bejelentéssel rendelkező ügyfeleink számukra ismeretlen cégektől profi módon elkészített levelet kapnak. Ebben néhány tízezer forinttól, több százezer forintig terjedő közzétételi díj megfizetésére vonatkozó felszólítást és számlát kapnak.

Kérjük, hogy véletlenül se fizessenek!

Mivel a csalók által megküldött levelek még szakember számára is félrevezetőek, ezért iparjogvédelmi ügyekben az alábbiakra figyeljenek:

?      Az iparjogvédelmi eljárások másik jellegzetessége, hogy díjat csak az iparjogvédelemmel foglalkozó hivatalok részére kell fizetni. Ez Magyarországon a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. Díjfizetés esetén ez a szervezet az államigazgatási eljárásokra jellemző határozatot küld, amelyben felszólítja a címzettet az eljárási és/vagy fenntartási díj megfizetésére. Így Önöknek iparjogvédelmi ügyekben díjfizetési kötelezettsége csak a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal felé lenne.

A csalók ellen nagyon nehéz utólag hatékonyan fellépni, ezért a legegyszerűbb védekezés a megelőzés. Ha gyanús és/vagy érthetetlen levelet kapnak, kérjék segítségünket! A tárgyban már magyar és a nemzetközi iparjogvédelmi hivatalok és szervezetek is adtak ki közleményeket, de sajnos még így is jelentős a sikeres csalások száma!

Figyelmébe ajánljuk iparjogvédelmi, szerzői jogi és innovációs menedzsment szolgáltatásainkat, amelyekről részletes információ talál honlapunkon!

 

Kiss János József
iparjogvédelmi és innovációs szakmérnök
magyar- és európai szabadalmi ügyvivő

Budapest, 2014. január 30.

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO