Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2014.07.16

A foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatásról

A minap érkezett egy hírlevél, amelyben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által nyújtandó munkahelyteremtő támogatási formáról írtak. A hírlevélben szereplő konstrukciónak azonban nem találtuk nyomát. Két támogatás irányul a foglalkoztatottak létszámának bővítésére, de mindkét esetben jól meghatár

A minap érkezett egy hírlevél, amelyben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által nyújtandó munkahelyteremtő támogatási formáról írtak. A hírlevélben szereplő konstrukciónak azonban nem találtuk nyomát. Két támogatás irányul a foglalkoztatottak létszámának bővítésére, de mindkét esetben jól meghatározott a leendő foglalkoztatottak köre. A konstrukciók egyike a foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás, melynek rövid összegzése az alábbiakban olvasható.

 

A támogatást azon munkaadók vehetik igénybe, amelyek vállalják hátrányos helyzetű vagy megváltozott munkaképességű személy(ek) munkaviszony keretében történő foglalkoztatását, legalább a támogatás folyósításának időtartama alatt. (Szociális szövetkezetek esetében továbbfoglalkoztatási kötelezettség is fennáll.) További feltéttel, hogy a vállalkozás állományi létszáma az elmúlt 12 hónap átlagához viszonyítva növekedjen a létszámfejlesztés hatására. A vállalkozásnak a munkaerőigényét a támogatás benyújtását megelőzően legalább 6 hónappal jeleznie kell a területileg illetékes Munkaügyi Kirendeltség felé. A támogatás időtartama legfeljebb 2 év, összege pedig a vonatkozó munkabér és szociális hozzájárulási adó együttes összegének 50-70 %-a. A folyósítás havi periódusban történik. A hátrányos helyzet és a megváltozott munkaképesség értelmezése a NFSZ honlapján (http://nfsz.munka.hu/engine.aspx?page=ma_tamogatas) szerepel.

A támogatási kérelem dokumentumait a területileg illetékes Munkaügyi Kirendeltségtől kell igényelni, és oda is kell benyújtani.

Budapest, 2014. július 15.

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO