Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2014.10.15

Akár 100 millió forint vissza nem téritendő támogatás eszközbeszerzésre!

2014. november 10-tól nyújtható be a feldolgozóipari KKV-k korszerűsítését irányzó pályázat.

2014. november 10-tól nyújtható be a feldolgozóipari KKV-k korszerűsítését irányzó pályázat.

 

A pályázók köre

A pályázaton azok a feldolgozóipari tevékenységet végző KKV-k vehetnek részt, amelyek legalább 3 lezárt üzleti évvel rendelkeznek, utolsó lezárt üzleti évükben legalább 1 fő statisztikai állományi létszámuk volt, és árbevételük legalább 50 százaléka a kiírásban meghatározott feldolgozóipari tevékenységek valamelyikéből származik.

 

A pályázat területi korlátozásai

A pályázaton csak a vidéki régiókban megvalósuló fejlesztések támogathatók. A Közép-Magyarországi Régióban (Pest megye, Budapest) tervezett fejlesztésekkel nem lehet pályázni.

A támogatható tevékenységek

Főként az olyan fejlesztések támogathatók a pályázat alapján, amelyek alapvetően feldolgozóipari kapacitásbővítésre irányulnak. Ennek keretében önállóan a 200 ezer forint beszerzési értékű eszközbeszerzések pályázhatók. Az eszközbeszerzésekhez kapcsolódóan (tehát nem önállóan) támogatható az infrastrukturális és az ingatlan beruházás, informatikai eszközök, gyártási licenc és know-how beszerzése, valamint új gyártási folyamat bevezetése során az anyagmozgatáshoz és csomagoláshoz kapcsolódó eszközök.

A támogatás összege, formája, mértéke

 

 

A pályázatban 10-100 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A támogatott fejlesztés összege nem haladhatja meg a 300 millió forintot, és nem lehet nagyobb, mint a pályázó utolsó üzleti évében kimutatott árbevétele, a támogatás összege pedig nem haladhatja meg a pályázó utolsó üzleti évi mérlegfőösszegét. A támogatás mértéke legfeljebb 50 % lehet.

Egyéb feltételek 

A pályázónak 25 % igazolható saját forrással kell rendelkeznie. Biztosíték nyújtása csak a 20 millió forintot meghaladó támogatás esetén szükséges. A pályázónak 2 évig a létszám megtartását, és az árbevétel évi 5 %-kal történő bővítését együtt kell vállalnia. A pályázat elkészítéséhez minden eszköz esetén 3 árajánlat és költségvetés szükséges. Benyújtás 2014. november 10-től, december 31-ig, vagy a keret kimerüléséig.

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO