Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2014.03.31

Amikor a bankok versenyeztetése jól látható eredményt hoz

A mezőkövesdi székhelyű Graf Állványzat Kft. versenytárgyalást írt ki a térségben aktív hitelezési tevékenységet folytató kereskedelmi bankok részére. A társaságunk által irányított folyamatban sikerült nagyobb összegű, kedvezőbb kamatozású hitelkeretet kialakítani, jobb biztosítéki feltételekkel, és a számlavezetés feltételein is sikerült javítani. A bankok versenyeztetése ezért jól látható és mérhető eredményt hozott: A társaság javítani tudta hitelei feltételeit, úgy, hogy közben banki költségei is csökkentek.

 

Társaságunk régi ügyfele az építőipari állványzatok gyártásával foglalkozó, mezőkövesdi székhelyű Graf Állványzat Korlátolt Felelősségű Társaság. A társaság közel 10 éve az egyik piacvezető kereskedelmi bankkal állt hitelezési és számlavezetési kapcsolatban. Az elmúlt években a társaság folyamatosan bankkapcsolata ellaposodására panaszkodott. Úgy érezte, hogy nemcsak igényeinél, hanem lehetőségeinél is kedvezőtlenebb feltételekkel jut hitelhez, a szükségesnél szigorúbb biztosítéki feltételekkel. Mindezek alapján versenytárgyalás kiírását javasoltuk az ügyvezetőnek, a térségi piacon aktív hitelezési tevékenységet folytató kereskedelmi bankok meghívásával. A 4 kereskedelmi bank bevonásával lebonyolított, közel 6 hónapos folyamatot sikerült jó eredménnyel lezárni: A társaság 10 %-kal nagyobb hitelkerethez jutott. Az új hitelkeret törlesztési feltételei lényegesen kedvezőbbek, mert a hitelek futamidejét és törlesztési feltételeit sikerült a társaság sajátságos üzleti folyamatához igazítani. A kamatfeltételek is közel évi 1,5 %-kal kedvezőbbek lettek. A hitelfeltételek javítását a banki költségek csökkentésével is sikerült összekapcsolni. A társaság új kereskedelmi partnere lényegesen kedvezőbb költséggel tudja a korábbival megegyező banki szolgáltatásokat nyújtani. Mindezek alapján a társaság közel évi 10 millió forintos megtakarítást is el tudott érni a kedvezőbb kamatfeltételek és az olcsóbb banki szolgáltatások révén, a jobb hitelfeltételek mellett! Nem szabad kishitűnek lenni! Ma már a bankok is versenyre kényszerülnek.

Budapest, 2014. március 31.

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO