Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2014.03.24

Amikor a kitartás segít megoldani elveszettnek tűnt ügyeket

Második nekifutásra sikerült az FSC Rendszerház Kft. pályázatát sikerre vinni. Társaságunk a pályázat szabálytalan elutasítása ellen sikeres kifogást nyújtott be a közreműködő szervezethez, majd az ezt követően újra lefolytatott bírálati eljárásban 10,6 millió forint összegű támogatást hagytak jóvá a társaság részére. Ez a példa is megerősíti, hogy megalapozott esetekben élni kell a jogorvoslati lehetőségekkel.

 

A celldömölki székhelyű FSC Rendszerház Kft. 10,6 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásra irányuló pályázatot nyújtott be 2013-ban, az akkor GOP-2.1.1/B jelű pályázati kiírás alapján. A társaság pályázatát érdemi okra hivatkozva elutasította a közreműködő szervezet. Az erre vonatkozó határozat áttekintése során azonban egyértelművé vált, hogy az elutasításra megfogalmazott indoklás nem megalapozott. Szerencsére ezt a pályázó és társaságunk is egyező módon ítélte meg, ezért közös megegyezéssel jogorvoslati eljárásban kezdeményeztük az elutasító határozat felülvizsgálatát és visszavonását. A jogorvoslati eljárás közel 9 hónapot vett igénybe, de eredményre vezetett. Az elutasító határozat visszavonásra került, és a közreműködő szervezetet új eljárás lefolytatására utasították. Az ezt követő bírálati eljárásban aztán a pályázat támogatásban részesült. Így a társaság 26 millió forint összegű fejlesztéséhez 10,6 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás igénybevételére jogosult. A több mint 1 évig tartó eljárás ellenére, a pályázó szerint megérte. Részben mert az elutasítás körülményei méltánytalanok voltak, ezért a felülvizsgálat eredménye megerősítette a pályázati rendszerbe vetett bizalmát. Másrészt pedig az elnyert támogatás az eltelt idő ellenére is jelentős segítséget ad a fejlesztés gazdaságos feltételekkel történő megvalósításához. Ez a példa is mutatja, hogy megalapozott esetben érdemes a jogorvoslat eszközéhez nyúlni.

Budapest, 2014. március 24.

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO