Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
Bankkapcsolatok optimalizálása

bankkapcsolatok optimalizálása

A probléma

CSÖKKENTENI A BANKI TERHEKET, JAVÍTANI A HITELLEHETŐSÉGEKET

A cégvezetők gyakori keserű helyzetjelentése, hogy a növekvő banki terhek és az elégtelen hitellehetőségek komolyan akadályozzák a költséghatékony működést, és a piac által megkívánt növekedést. A tapasztalatok szerint ezt a megállapítást a legritkább esetben követi érdemi cselekvés. A cégvezetők elfogadják az alkalmi hitelajánlatokat, és a legtöbb esetben fel sem mérik valódi banki terheiket. Így ezek a bankok által irányított, egyoldalú folyamatban alakulnak ki. Ennek pedig nem kellene így lennie.

A kihívás

PARTNERI VISZONYBA KERÜLNI A BANKKAL

A banki terhek csökkentésének és a növekedéshez szükséges hitellehetőségek biztosításának feltétele a jó bankkapcsolatok kialakítása. Ehhez azonban nem elegendő, ha magabiztosak vagyunk. Partneri viszonyba kell kerülnünk a bankkal. Hogyan érhetjük ezt el?

A megoldás

BANKI KAPCSOLATOK OPTIMALIZÁLÁSA

Cégüknek banki szemmel is vonzónak, azaz alacsony kockázatúnak kell lennie. A bankok a pénzügyi mutatók és az üzleti tervek alapján vizsgálják és minősítik vállalkozásunkat. Cégünk kockázata, és ez alapján a banki terhek és a hitellehetőségek nagysága alapvetően a pénzügyi mutatókon és az üzleti terven dől el. De vajon milyen mutatók, milyen értéke számít? Milyen a vonzó üzleti terv tartalma?

Cégük érdekeit a bankok előtt is képviselni kell. A bankok ugyanis pénzügyi szolgáltatók, akik cégünkhöz hasonlóan eladni kívánnak. Így számukra is határt szab a piaci realitás. De vajon mi az aktuális piaci realitás? A banki szolgáltatások széles eszköztára lehetővé teszi a valódi árak elfedését. Mire figyeljünk, hová nyúljunk? A bank stratégiai partnerünk. Nem lesz kínos, ha vele szemben határozottan lépünk fel? Hogyan történik a következő hitelfelvétel?

Társaságunk szolgáltatása biztosítja e kihívások kezelését: A bankok kockázatelemzési és cégértékesítési módszertanának alkalmazásával, megteremti a feltételeket, hogy cégéről a bankok számára valós és egyben vonzó képet tudjon kialakítani. Másrészt lehetővé teszi cége érdekeinek maximális érvényesítését a banki szolgáltatások reális költségfeltételeinek kialakításában. Mindezt banki kapcsolatai megromlása nélkül érjük el.

Segítségünkkel tehát optimalizálni tudja bankkapcsolatait!

banki költségek csökkentése

A lebonyolítás

SZÖVETKEZÜNK CÉGÉVEL A MEGOLDÁSRA

Társaságunk végigvezeti cégét a banki kapcsolat optimalizálásának teljes folyamatán. Felmérjük cége pénzügyi és gazdasági helyzetét, meghatározzuk a lényeges pénzügyi mutatókat. Felkészítjük az ajánlatkérésre. Amennyiben szükséges, javaslatot teszünk a gazdasági folyamatok szükség szerinti módosítására. Összeállítjuk az ajánlatkérési és/vagy a hitelkérelmi dokumentációt. Cége vezetőivel együttműködve meghatározzuk a banki költségcsökkentési, valamint az új források bevonására vonatkozó célokat és elvárásokat. Felvesszük a kapcsolatot bankjával és a bankpiac aktív szereplőivel. Megszervezzük és lebonyolítjuk a banki tárgyalásokat. Lehetőséget biztosítunk a bankoknak ajánlatuk bemutatására. Ártárgyalást folytatunk a kedvező költségszint kialakítására. Az ajánlatokat összefoglalóan értékeljük, és döntési javaslatot teszünk. Eljárunk a banki szerződések megkötésében, a szerződési feltételek teljesítéséhez szükséges folyamatok lebonyolításában. Szolgáltatásunk tehát teljes körű: szervezzük és bonyolítjuk a folyamatot.

Az eredmény

MEGTAKARÍTÁS, MEGNÖVEKEDETT HITELKERET

A bankkapcsolatok optimalizálása széles körben hozhat eredményt:

 • Ügyfelünk közel 20 éve gyárt export piacra építőipari fémszerkezeteket. Középvállalatként évi 2,5 milliárd forint árbevétellel rendelkezik. Elkötelezett partnerként nem vizsgálta banki terhei realitását az elmúlt 5 évben
 • A négy kereskedelmi bank bevonásával lefolytatott versenytárgyalás eredményeként évi 21 millió forint összegű, közel 30%-os megtakarítást tudtunk elérni a számára nyújtott banki szolgáltatásokon, miközben lehetőség nyílt hitelkerete 20%-kal történő bővítésére
 • Autóipari beszállítói tevékenységet folytató ügyfelünk jelentős növekedést ért el az elmúlt 4 évben, árbevétele már meghaladja az évi 10 milliárd forint összeget. Középvállalatból lényegében nagyvállalattá vált. A három kereskedelmi bankkal lefolytatott versenytárgyalás eredményeként sikerült egy újabb kereskedelmi bankot bevonni 4 milliárd forint összegű hitelállományának finanszírozásába. Ezt követően 2 év alatt, évi 40 millió forint összegű, közel 15%-os megtakarítást értünk el a banki szolgáltatások költségén, a két számlavezető és hitelező kereskedelmi bank folyamatos versenyeztetésével
 • Szállítmányozással foglalkozó kisvállalati ügyfelünket az egyik piacvezető bank finanszírozta. 4 bankkal folytatott versenytárgyalást követően, partnerünk új bankhoz szerződött. Ezzel közel 60%-kal tudta csökkenteni a finanszírozási és számlavezetés költséget, és kedvezőbb biztosítéki hátteret tudott kialakítani

A megtérülés

Szolgáltatásunk értéke

Szolgáltatásunk megtérül, ezért érdemes tudásunkba befektetni! Építőipari fémszerkezetet gyártó
partnerünknek már az első évi megtakarítással 8,4-szeres megtérülést biztosított szolgáltatásunkba történt
befektetése. Autóipari beszállítói tevékenységet folytató partnerünk esetén az éves megtakarítás 7,2-szeres,
szállítmányozással foglalkozó ügyfelünk esetén pedig 11,2-szeres megtérülést hozott, megbízási díjunkra vetítve.

 

További információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, 
vagy töltse le ismertetőnket.
  

hitelkeret növelése

Friss hírek
2019-01-07.
KKV-k eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén
A pályázat 2019. február 20-tól beadható. A pályázat benyújtására várhatóan 1 nap áll rendelkezésre.
2018-11-09.
Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok számára
A pályázat még 2018.12.03. napig benyújtható
2018-11-09.
Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermékkel
A pályázat még 2019.02.28. napig benyújtható
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Bankkapcsolatok optimalizálása

Töltse le rövid bemutató anyagunkat, és tájékozódjon a banki terhek csökkentéséről, és a hitellehetőségek javításáról.

Letöltöm

  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

 • Forrásszerzés
 • Bankkapcsolatok optimalizálása
 • Kontrolling rendszer és módszertan
 • K+F tanúsítás
 • Kereskedői szolgáltatások
 • Pénzügyi projektmenedzsment
 • Innováció menedzsment
 • JLO