Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2015.07.17

Megduplázzák a GINOP-1.2.2-2015 keretösszegét 40 Mrd Forintra!

Intenzív az érdeklődés a GINOP-1.2.2-2015 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitás bővítő beruházásainak támogatása iránt, ezért megduplázzák a támogatási keretet.

 

Mint ahogy az várható volt intenzív az érdeklődés a GINOP-1.2.2-2015 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitás bővítő beruházásainak támogatása iránt. Jól jelzi az érdeklődés masszivitását, hogy a 2015.07.09-én megnyílt pályázatra ugyanaznap este már 800-as sorszámmal lehetett új pályázati anyagot benyújtani. A benyújtott pályázati igények már másnap délelőtt 10 milliárd forint feletti összértéket adtak ki, ezért már akkor jelezte a nemzetgazdasági tárca államtitkára, hogy duplázzák a két évre szánt keretösszeget 20-ról 40 milliárd forintra.

Július 9-én nyílt meg egy 65 milliárd forintos kapacitásbővítő, illetve egy 10 + kifejezetten a szabad vállalkozási zónáknak szóló másik 10 milliárd forintos kapacitásbővítő pályázat, és utóbbi iránt láthatóan már az első nap igen jelentős volt az igény. Glattfelder Béla, az NGM államtitkára ugyanis már pénteken jelezte az MTI beszámolója szerint, hogy a 20 milliárdos keretösszeget a nagy igények miatt további 20 milliárd forinttal megemelik annak érdekében, hogy ezekben a zónákban, ahol a kormány a legfontosabbnak tartja a gazdaságfejlesztést és munkahelyteremtést, ott az ipar fejlesztéséhez elegendő forrás álljon rendelkezésre.

A pályázat részletei itt olvashatóak: GINOP-1.2.2-2015 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitás bővítő beruházásainak támogatása 

Időközben apró, de lényeges módosításokra került sor a kiírások szövegében is, például törölték az egyik legfontosabb akadályt, a mérlegfőösszegre vonatkozó feltételt. A módosított szabályrendszerről kiadott külön rövid összefoglalók megtalálhatók a hivatalos kormányzati pályázati oldalon ezen a linken.
Párhuzamosan ugyenezen változás bekerült a GINOP-1.2.1-2015 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése pályázati kiírásba is, amelynek hivatalos értesítése ezen a linken olvasható.

GINOP

kapacitás bővítés

gépvásárlás

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO