Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
Hírlevél
2018/6. hírlevél - 2018-02-15

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása – kötelező hitelfelvétel nélkül

GINOP-4.1.2-18

A megjelent felhívás keretében, a közép-magyarországi régión kívüli, épületenergetikai fejlesztésekre igényelhető vissza nem térítendő támogatás, a projekt max. 50 %-a erejéig (1,5 millió Ft – 100 millió Ft között). A támogatás nem lehet több, mint pályázó utolsó lezárt évének nettó árbevétele. Rendelkezésre álló forrás: 52,5 milliárd Ft. Az elektronikus támogatási kérelmek benyújtására, 2018. március 14 – 2018. június 28 között van lehetőség. Az értékelés folyamatosan történik.

A benyújtott támogatási kérelem, maximum 10 db különálló épület energetikai fejlesztését tartalmazhatja, azzal a megkötéssel, hogy projektenként, az elszámolható költségekre vetítve, az energia hatékonyság fokozására irányuló projektrésznek, legalább 30 %-ot, míg a megújuló energiafelhasználásra irányuló projektrésznek, legalább 10 %-ot el kell érnie. Fontos tudni, hogy a projektben érintett épületnek a fejlesztést követően meg kell felelnie az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletben foglalt követelményeknek.

Kik pályázhatnak:

Mikro-, kis-, és középvállalkozások (113-114-116-117-226-228-231 gazdálkodási formakód), legalább egy teljes lezárt üzleti évvel, legalább egy fős átlagos statisztikai állománnyal.

Megvalósítandó tevékenységek:

Energiahatékonyság javítása (épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése, nem termelési célú fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése, bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása).

Megújuló energiafelhasználás növelése (napkollektoros - napelemes rendszer telepítése, brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer, hőszivattyú rendszerek kiépítése)

Általánosságban, olyan, 2013. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkező, azóta támogatásból fel nem újított, az elmúlt három évből, legalább egy évben, használatban lévő, fűtött alapterületük alapján, jellemzően nem lakás/lakhatás célú épületek lehetnek a projekt tárgyai, ahol a fejlesztés egyértelműen igazolható energia-megtakarítást eredményez. Az értékelés során elérhető pontszám is a számításokkal alátámasztott energia megtakarítás, és a hozzá tartozó beruházási összeg ismeretében határozható meg.

Csatolandó szakmai mellékletek:

Ehhez a pályázathoz, a többi gazdaságfejlesztési kiíráshoz képest, több és időigényesebb szakmai mellékletet kell már a feltöltéskor csatolni, így ezek előkészítése, indítása nagyon fontos feladat, tisztázni kell, milyen anyagokat tudunk pályázótól megkapni, és mi az, amit nekünk kell felmérni, elkészíteni, a beadáshoz. Érdeklődés esetén, fontos lenne a mielőbbi kapcsolat felvétel, hogy az előkészítést, esély felmérést indíthassuk.

 

épületenergetikai fejlesztés

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO