Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2014.11.09

Erre kell figyelni az új pályázati rendszerben!

A 2014-ben kezdődő új pályázati ciklusban több lényeges változás lesz a korábbi évekhez képest. Az új ciklusban tevékenységekre lebontva, célirányosan fogják támogatni az egyes gazdasági ágazatokat. Ezekre a változásokra célszerű előre felkészülni, hogy a beadott pályázat nagyobb eséllyel nyerjen.

 

Az egyik legfőbb változás a korábbi évekhez képest, hogy az egyes pályázati programokat egy évre előre fogják meghatározni, így mindenkinek lehetősége lesz rá időben felkészülni. A célirányos támogatások következtében a jól működő és stabil alapokon álló cégek lesznek jogosultak pályázni. A korábbi 2 éves működés nem lesz elegendő, ugyanis a legújabb gépbeszerzési pályázatban meghatározott 3 teljes lezárt év mindenképp erre utal. Ennek megfelelően valószínűleg csak a 2011 előtt alapított társaságok lesznek majd jogosultak indulni a pályázatokon. A célirányos támogatás érdekében a jövőben a fő bevételi forrást jelentő TEÁOR-kódnak megfelelően lehet majd pályázni, ezért a jövőben a régiós besorolás mellett TEÁOR-kód szerinti szűkítésre kell számítani. Hasonló újítás, hogy gépbeszerzés esetén a korábbi 1 benyújtott ajánlat helyett ugyanarra a gépre 3 különböző, magyar nyelvű ajánlat benyújtása lesz kötelező, melyből a legkedvezőbbet kell elfogadni. A jövőben a pályázatok beadása során a dokumentumokat elektronikus aláírással kell ellátni. Ez egyrészt megkönnyíti pályázat a hitelesítését, másrészt meggyorsítja a beadási folyamatot, ugyanis az elektronikus aláírás segítségével elkerülhetővé válik a postai kézbesítés. Ehhez minden pályázónak el kell készíttetnie minősített elektronikus aláírását valamelyik hazai szolgáltatónál.

Budapest, 2014. november 10.

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO