Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2014.05.26

Figyelem! Újabb csalássorozat a védjegyekre vonatkozó díjakkal!

Az elmúlt napokban újabb csalássorozat bontakozott ki a védjegyekre vonatkozó díjakkal kapcsolatban. Felhívjuk partnereink figyelmét, hogy csak a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által kibocsátott végzések alapján fizessenek! Kérjék segítségünket, ha tanácstalanok vagy bizonytalanok lennének!

Az elmúlt napokban újabb csalássorozat bontakozott ki a védjegyekre vonatkozó díjakkal kapcsolatban. Felhívjuk partnereink figyelmét, hogy csak a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által kibocsátott végzések alapján fizessenek! Kérjék segítségünket, ha tanácstalanok vagy bizonytalanok lennének!

 

Figyelem! Egy újabb csalássorozat indult az elmúlt 2 hét folyamán! Jól megszerkesztett levelekben, jelentős összegű díj megfizetésére szólítják fel az új védjegybejelentéssel rendelkező vállalkozásokat és/vagy magánszemélyeket! Kérjük, hogy véletlenül se fizessenek! Ha alaposan megvizsgálják a megküldött leveleket, akkor kiderül, hogy védjegyek közzétételére szakosodott gazdasági társaságok akciójáról van szó. A bekért díjak pedig ismeretlen regiszterekben való megjelenés költségeit fedezik. Amit érdemes tudni: A védjegybejelentésekkel Magyarországon a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala foglalkozik. Ennek megfelelően a jogosultak a védjegyeiket, vagy védjegybejelentéseiket érintő ügyekben csak a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával állnak hivatalos kapcsolatban. Így csak a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által kibocsátott, az államigazgatási eljárási szabályoknak megfelelő, határozat alapján kell díjat fizetniük. A védjegyekkel kapcsolatos egyetlen hivatalos, mindenki számára ingyenes elérhető adatbázist, az ún. védjegylajstromot is a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala kezeli és vezeti. Ebben minden védjegy automatikusan megjelenik a bejegyzési eljárás során, és az ehhez szükséges díj is megfizetésre kerül a bejelentés benyújtásakor, az eljárási díj részeként. Másrészt a szakemberek minden védjeggyel kapcsolatos információt ezekben a lajstromokban keresnek, ezért nincs értelme a más nyilvántartásokban való megjelenésnek. Kérjék segítségünket, ha védjegyeikkel kapcsolatos kérdésekben tanácstalanok vagy bizonytalanok lennének!

Budapest, 2014. május 18.

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO