Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
Kiemelt szolgáltatásaink
Forrásszerzés

hitel, pályázati támogatás

A probléma

Információs túlkínálat és pénzhiány?

Naponta sok információt kapunk az új vállalkozói forráslehetőségekről. Úgy tűnik, hogy a pénzpiacon a válság elmúlt! Aztán mégis akadályba ütközünk. Kiderül, hogy a pályázati keretek már kimerültek vagy éppen nem érhetőek el! A kedvezményes konstrukciók nem is annyira kedvezőek, vagy mi nem felelünk meg a feltételeknek. Végül a bank is bekeményít! Akkor most mi a valódi helyzet? Csak az információk terén vagy a pénzben is túlkínálat van?

A kihívás

Célnak megfelelő forráshoz jutni

A kérdés megválaszolásához jó információs és finanszírozási háttér szükséges. Ennek a megteremtése azonban nem egyszerű! A finanszírozási piac folytonos változásban van, ezért tájékozottnak kell lenni. A hitelkérelmek és a pályázatok elkészítése szakértelmet, időt igényel. A tárgyalások hatékony lebonyolítása sem egyszerű feladat. Szakmailag is felkészültnek kell lenni. Mindez ember, idő és pénz! Hát ez valóban kihívás!

A megoldás

Forrásszerzésre irányuló pénzügyi tanácsadás

Hogyan tudja elkerülni, hogy szétaprózódjon a gazdasági, a pénzügyi és a pályázati információkban, az eljárási és a lebonyolítási feltételekben? Mit kell tennie, hogy ki tudja választani, és egyszerűen meg tudja szerezni a cége számára valóban elérhető, és valóban kedvezményes forrásokat? Forrásszerzésre irányuló pénzügyi tanácsadást kell igénybe vennie. Társaságunk forrásszerzési és gazdasági tanácsadási szolgáltatása biztosítja az ehhez szükséges feltételeket. Társaságunk 20 éve folytat vállalkozói forrásszerzésre irányuló pénzügyi tanácsadói tevékenységet, ezért jól informáltak vagyunk, és birtokoljuk a szükséges szakértelmet és technológiát. Társaságunk regisztrált, független, többes bankügynök. Így hatékonyan tudjuk cége érdekeit érvényesíteni a forrásbevonás során.

pénzügyi tanácsadás

A lebonyolítás

Szövetkezünk cégével a megoldásra

Társaságunk végigvezeti cégét a forrásszerzés teljes folyamatán:

Információval látjuk el az aktuális hitel-, lízing- és támogatási lehetőségekről. Elvégezzük cége hitelképességi és/vagy pályázati jogosultságának minősítését. Segítünk beruházása, fejlesztése vagy forrásigénye projektként való megfogalmazásában. Elkészítjük a forrásszerzéshez szükséges dokumentációt (hitelkérelem, pályázat). Kiválasztjuk és versenyeztetjük a lehetséges finanszírozókat, a legkedvezőbb finanszírozási lehetőség biztosítása céljából. Lebonyolítjuk a forrásbevonáshoz szükséges eljárást a pénzintézeti és/vagy pályázati eljárást. Közreműködünk a finanszírozási és / vagy a támogatási szerződés megkötésében, a projektek lebonyolításban, amíg a hitel vagy a támogatás lehívásra kerül. Gazdasági tanácsadást nyújtunk, hogy cége megőrizze, vagy megszerezze a hitelképességet.

Szolgáltatásunk teljes körű: Információval látjuk el, kiválasztjuk a legkedvezőbb forráslehetőséget, felkészítjük a forrásbevonásra, helyzetbe hozzuk, szervezzük és bonyolítjuk a forrásszerzési folyamatot.

Az eredmény

A forráslehetőségek hatékony kihasználása

Forrásszerzésre irányuló szolgáltatásunk többféle előnyt biztosíthat:

  • Ügyfelünk fém- és műanyagipari szerszámok gyártásával foglalkozó középvállalkozás. Versenyképessége javításához egy új szerszámüzem építése lett volna szükséges, melynek megvalósítását saját forrás hiányában évek óta halasztani kényszerült. A részletek megismerése után, kedvező kamatozású hitel és vissza nem térítendő támogatás bevonását javasoltuk. Elkészítettük a forrásbevonáshoz szükséges hitelkérelmet és pályázati dokumentációkat, majd ezekre alapozva végrehajtottuk a forrásszerzési folyamatot. Eljárásunk eredményeként, ügyfelünk a 650 millió forint bekerülési költségű projekthez, mindössze 65 millió forint összegű (10%) saját forrás biztosításával, két pályázatból összesen 215 millió forint összegű (33%) vissza nem térítendő támogatáshoz, és 370 millió forint összegű (56%) kedvező kamatozású hitelhez jutott. Ez a forrásszerkezet már lehetővé tette a fejlesztés megvalósítását.
  • A kedvezményes törlesztési és kamatfeltételeket kínáló, államilag támogatott hitelkonstrukció megnyitásakor ügyfeleink számára piaci árazású hiteleik kiváltását javasoltuk. Azt is tanácsoltuk, hogy ezt kapcsolják össze aktuális beruházásaik finanszírozásával is. A hitelkérelmek elkészítését követően, általában 3 kereskedelmi bank bevonásával versenytárgyalást írtunk a hitelek kiváltáshoz és az új beruházásokhoz szükséges hiteligény finanszírozására. Mindegyik esetben sikerült elérnünk a korábban piaci árazású hitelek kedvezményes hitelekkel történő kiváltását, valamint az új beruházások kedvező feltételekkel történő finanszírozását. E mellett ügyfeleink egy része bankkapcsolatait is meg tudta újítani, és kedvezőbb feltételekkel új kereskedelmi bankhoz szerződött.

A megtérülés

Szolgáltatásunk értéke

Ügyfeleink hiteleik kiváltásával 20-40%-os kamatmegtakarítást tudtak elérni. 
Ezen kívül új beruházásaikat is jó megtérülési feltételt biztosító, kedvező adósságszolgálati feltételek mellett 
tudták megvalósítani. Ez 6,5-11,4-szeres megtérülést biztosított részükre, díjazásunkra vetítve. 
Szolgáltatásunk megtérül, ezért érdemes szolgáltatásunkba fektetni!

További információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, 
vagy töltse le ismertetőnket.
  

pénzügyi források biztosítása

Friss hírek
2019-05-30.
Piacvezérelt K+F+I projektek támogatása 2019-1.1-PIACI KFI (Végleges kiírás!)
A felhívás keretében piacképes termék, technológia vagy szolgáltatás- fejlesztés kerül támogatásra.
2019-05-24.
Megnyílt az Ipar 4.0 támogatási program
A Program a feldolgozóipar, és az IKT szolgáltatási szektor intelligens eszközökre épülő digitalizációs átalakítását támogatja.
2019-05-20.
Meghívó az „Új irányok a gazdaság-, és támogatáspolitikában” című konferenciára
Szeretettel várjuk a Novotel Budapest Centrum Zsolnay termébe 2019. június 4-én 10.00 órakor a Joint Venture Szövetséggel közösen tartandó rendezvényünkre
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Forrásszerzés

Töltse le részletes bemutató anyagunkat, 
ismerkedjen meg egy sikeres és hatékony
folyamattal.

Letöltöm

  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO