Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2014.03.31

Igen! Működnek a Széchenyi Tőkealapok!

Sokáig azt hittük, hogy a Széchenyi Tőkealapok csak elméleti lehetőségként léteznek. Az elmúlt hetekben azonban társaságunk közel került két, egyenként 1 millió euro összegű befektetés lezárásához. Az egyik ügyletben a határon túli befektetésekkel foglalkozó Corvinus Nemzetközi Befektetési ZRT., a másik ügyletben pedig a belföldi kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó Széchenyi Tőkealap-kezelő ZRT. vesz részt tőkepartnerként ügyfeleink projektjében.

 

Társaságunk gombatermesztéssel és gombakomposzt-gyártással foglalkozó partnere új termelőüzem megvalósítását határozta el Ausztriában. Partnerünk évek óta aktív külkereskedelmi tevékenységet folytat az osztrák piacon: friss gombát értékesít az egyik osztrák áruházlánc részére. Tapasztalatai szerint, lényegesen jobb értékesítési feltételeket tudna elérni, ha Ausztriában állítaná elő az osztrák piacra szánt gombát, ezért helyi termelőüzem megvalósításába kezdett. Ehhez a határon túli befektetésekkel foglalkozó Corvinus Nemzetközi Befektetési ZRT. partnerségi programját is igénybe kívánja venni. A mintegy 3,5 millió euro bekerülési értékű projektet partnerünk osztrák vállalkozása valósítaná meg, amelyhez tulajdonostársként kapcsolódna a magyar tőkealap, mintegy 1 millió euro összegű tőkebefektetéssel. Társaságunk másik, fémmegmunkálással foglalkozó ügyfele olyan konszolidációs programot dolgozott ki, amely hatékonyan kockázati tőkebefektetéssel valósítható meg. Ehhez ügyfelünk számára a Széchenyi Tőkealap-kezelő ZRT. bizonyult megfelelő partnernek. A kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó tőkealap tulajdonostársként bocsátja ügyfelünk rendelkezésére a konszolidációs program végrehajtásához szükséges mintegy 0,8 millió euro tőkét, amelyhez európai-uniós társfinanszírozása révén, a piaci alapon szervezett tőkealapoknál kedvezőbb feltételek tud biztosítani ügyfelünknek. Ez a két eset új megvilágításba helyezte számunkra a támogatási rendszer részeként működtetett tőkealapokat. Megfelelő körülmények között, reális és kedvező alternatívát nyújtanak a hazai tőkepiacon a KKV vállalatoknak.

Budapest, 2014. március 31.

 

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO