Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2017-04-13

Lezajlott a JVSZ egy fontos, K+F témában megrendezett eseménye

Április 11-én a Joint Venture Üzleti Szövetség által megrendezett "Vállalati K+F projektek és a magyar adórendszer" c. rendezvény telt házas látogatottsággal zajlott le. A Randisson Béke Hotel adott otthont a kivételesnek mondható eseménynek, amelyen azok a fontos intézmények és szakmai szervezetek, amelyek a hazai K+F témában érintettek, szakértőik által képviseltették magukat. Korábban nem volt még ilyen alkalom, ahol szorosan egy terület köré csoportosulva, a témában jelentős szerepet betöltő szervezetek, intézmények képviselői egymást váltva, saját területüket képviselve számoltak be a K+F projekteket érintő fontos kérdésekről, tudnivalókról, számos gyakorlati példával illusztrálva. A rendezvény moderátora, ügyvezetőnk, Glósz Andrea volt.

 

A rendezvényt nagy érdeklődés előzte meg, amelyről a nagy számban megjelent résztvevők, és a teremben elhelyezett pótszékek is tanúskodtak. Az esemény fő témája a "Vállalati K+F projektek és a magyar adórendszer" volt. A téma választáson túl a program abban volt igazán kiemelkedő, hogy a területhez tartozó legfontosabb szakembereket egy helyen, egy időben felvonultatta. Az előadók a kutatás-fejlesztési tevékenységgel kapcsolatos adókedvezményekről, a felhasználható kedvezmények alapvető feltételéről, egy esetleges adóellenőrzés során fellépő eljárásrendről, kutatás-fejlesztési minősítés gyakorlatáról és előnyeiről, illetve, a felhasználható adó- és járulékkedvezmények érvényesítéséről tartottak tömör és bőséges iránymutatással rendelkező prezentációt.

Röviden tekintsük is át, kik is voltak a meghívott előadók:
 

Tálos Péter, 
A JVSZ elnöke, a Foxconn
magyarországi igazgatója.
 Köszöntő és bevezetés
   
Dr. Borók Tímea, osztályvezető, Nemzetgazdasági Minisztérium. Előadás: A vállalati K+F projektekhez igénybe vehető adókedvezmények rendszere

 

Makai Dóra, főosztályvezető helyettes, Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Előadás: A vállalati K+F projektek adóellenőrzésének gyakorlata

 

Dr. Farkas Szabolcs, elnökhelyettes, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH). Előadás: A K+F tanúsítás szerepe a K+F adókedvezmények igénybevétele során, a SZTNH eljárásának bemutatása

 

Kiss János József, Partner, magyar és európai szabadalmi ügyvivő, innovációs és iparjogvédelmi szakmérnök,
Glósz és Társa Pénzügyi, Gazdasági és Innovációs Tanácsadó Kft.
 Előadás: K+F minősítés gyakorlati módszertana, a vállalatok részéről szükséges feladatok 

 

   
Glósz Andrea, ügyvezető igazgató,
Glósz és Társa Pénzügyi, Gazdasági és Innovációs Tanácsadó Kft.
 Előadás: K+F projektek nyilvántartása, adminisztrációja. 

 

Kőszegi Dániel, ügyvezető igazgató, Szabóné Bernáth Róza, főkönyvelő, 
Elektromega Kft.
 Előadás: K+F projekt során szerzett tapasztalatok ismertetése gyakorlati példákon keresztül.

 


Szakértőnk, Kiss János József úr előadásában az adókedvezmények érvényesítésének módszertanáról beszélt, vagyis arról, hogyan tudják kihasználni a vállalkozások a kutatás-fejlesztési adókedvezményeket, milyen alapvető célirányok szerint történik egy projekt felépítése, melyek a tanúsításon túl a járulékos hasznok, illetve, mi a szerepe egy szakértő cégnek a folyamat megvalósításában. Az előadás bőséges információkkal szolgált a résztvevő vállalatok számára, ezért úgy gondoltuk, hogy azon cégek számára, akik nem tudtak eljönni az előadásra, de szeretnék megtekinteni a prezentációt és meghallgatni az előadás anyagát, elérhetővé tesszük szakértőnk előadását. 

Ügyvezetőnk, Glósz Andrea előadásában az üzleti hasznosítás akadályairól, a K+F projektek kockázati területeiről beszélt, amelyek gátolják egy projekt sikeres megvalósítását és finanszírozhatóságát. Néhány nappal korábban, a HTE (Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület) rendezvényén Andrea már tartott előadást ebben a témában. A prezentációról készült videó (diák és hanganyag), megtekinthető itt (link).

Az eseményen fontos hangsúlyt kapott a gyakorlati szemléltetés is. Ügyfelünk, az Elektromega Kft. képviseletében Köszegi Dániel úr, ügyvezető, és Szabóné Bernáth Róza, főkönyvelő mutatták be K+F projektjeiket a gyakorlati megvalósítás oldaláról. A prezentációból kiderült, hogy kezdetekben, startup vállalkozásként nem volt tapasztalatuk a K+F projektek kivitelezésében, illetve az adókedvezmények érvényesítése terén sem volt még gyakorlatuk. Nagyon megtisztelő volt számunkra, hogy beszámolójukban méltatták szerepünket a projektek szakszerű, gyakorlati megvalósításában. 

A rendezvényen bemutatott prezentációk letöltéséhez kattintson ide

JVSZ

K+F projektek és a magyar adórendszer

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO