Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
Kontrolling rendszer és módszertan

Kontrolling rendszer

A probléma

AKKOR MOST HOGYAN IS ÁLLUNK?

Mennyi most a lejárt vevőkövetelésünk? Milyen bevételekre várunk? Honnan lesz pénzünk a jövő héten? Most nyereségesek vagyunk? Akkor most hogyan is állunk? Melyik cégvezető nem teszi fel ezeket a kérdéseket magának és kollégáinak naponta? Az egyszerű kérdésekre sajnos, vonakodó válaszok jönnek.

A kihívás

HONNAN LESZ INFORMÁCIÓ, ÉS AZT HOGYAN KELL ÉRTELMEZNI?

A hatékony működés megalapozott döntéseket igényel. A megalapozott döntésekhez viszont célirányos és naprakész információ szükséges. Vajon honnan szerezzük meg az információkat? Vajon milyen információra van valóban szükségünk? Ha megvan az információ, akkor azt hogyan is értelmezzük? Lehet telefonálgatni, a kollégákat kérdezgetni, a könyvelési adatok felett dühöngeni. Lehet külön nyilvántartást vezetni, vagy az adatokat fejben tartani. Mi az élet naposabb oldalához más megoldást javasolunk!

A megoldás

KONTROLLING MÓDSZERTAN ÉS RENDSZER BEVEZETÉSE

Ha cége elérte azt a volumenű forgalmat, olyan mennyiségű ügyfele és terméke van, gazdálkodása olyan szintre jutott, amelyet már nem tud az egyszerű könyvelési adatok, a kockásfüzet, a számolótábla és visszaemlékezései alapján áttekinteni, akkor érdemes kontrolling módszertant és rendszert kialakítania. A társaságunk által kifejlesztett kontrolling módszertan és rendszer megoldást nyújt a pénzügyi és a likviditáskezelési, a partnerminősítési, a költséggazdálkodási és az önköltség-számítási feladatok hatékony megvalósításához. Magában foglalja az ellenőrzési és az elemzési feladatok célirányos végrehajtásához szükséges mutatószám- és jelentési rendszereket. Egyszerűen kezelhető, testre szabható, igény szerint automatizálható. Rendszerünkre és módszertanunkra alapozva könnyen és kényelmesen kaphat választ kérdéseire: Látni fogja, hogy jól áll!

kontrolling módszertan bevezetése

A lebonyolítás

SZÖVETKEZÜNK CÉGÉVEL A MEGOLDÁSRA

Társaságunk teljes körű megoldást kínál. A feladatok elvégzéséhez kontrolling rendszert, alkalmazásához kontrolling módszertant adunk, szakmai támogatással.

A rendszert cégére szabjuk, ezért felmérjük cége működési folyamatait, a vállalat vezetésével közösen meghatározzuk a kritikus pontokat és az elvárásokat. A vezetőkkel konzultálva kialakítjuk és bevezetjük a termelés, az értékesítés és a pénzügyi folyamatok rendszeres vizsgálatát és elemzését. Módszertani kézikönyv oktatásával, és a cége igényeire alakított kontrolling rendszer telepítésével és bevezetésével hatékony döntéstámogató eszközt adunk a cégvezetés kezébe. Folyamatos szakmai felügyelet mellett támogatjuk a kontrolling rendszer üzemeltetését, a pénzügyek és a likviditáskezelés, a partnerminősítés, a költséggazdálkodás és az önköltségszámítás terén. 

Szolgáltatásunk teljes körű: Megoldást szállítunk, szervezzük és bonyolítjuk a megvalósítási folyamatot.

Az eredmény

AZONNALI INFORMÁCIÓ, CSÖKKENŐ KOCKÁZATOK, HATÉKONYSÁGJAVULÁS

Kontrolling módszertanunk és rendszerünk alkalmazása sokféle előnyhöz juttatja a felhasználót:

 • Kisvállalati ügyfelünk olyan piacon működik, ahol a vevők fizetőképessége és fizetési készsége alacsony. Kedvezőtlen tőkeellátottsága és gyenge hitelképessége miatt a pénzügyi kontrolling és a likviditásmenedzsment számára kiemelkedő fontosságú volt, melyet megfelelő eszköz hiányában nem tudott hatékonyan megvalósítani. Rendszerünk bevezetését követően átlagos lejárt vevői állományát 6 hónap alatt 30%-kal, a vevők átlagos fizetési határidejét 15%-kal csökkentette. Közben sikerült egy olyan partnerminősítési rendszert is kialakítania, amellyel a vevői limitek életszerűen kezelhetők.

 • Középvállalati ügyfelünk növekedésének feltétele a készletek és a vevői követelések bővítése volt. Elegendő saját forrás hiányában ehhez hitelt kellett igénybe vennie. A nem megfelelően kezelt mérlegkockázatok miatt hitelkeretét nem tudta a finanszírozási igényének megfelelő ütemben bővíteni. A rendszerünk bevezetése során felállított jelentési és mutatószám-rendszerrel sikerült a kritikus pontokat feltárnia. Ezek kezelésével jelentősen javítani tudta hitelképességét, ezért 20%-kal nagyobb hitelkeretet tudott elérni, 25%-kal kedvezőbb kamatterhek mellett.

 • Nagyvállalati ügyfelünk feldolgozóipari beszállítóként állandó árnyomás alatt áll. A beszállítói integrátor által elvárt évi 3-5%-os költségcsökkentés feltételeit, megfelelő információk hiányában, egyre nehezebben tudta teljesíteni. Rendszerünk bevezetése során egy új költségallokációs és költséggazdálkodási rendszer került felállításra. Ez lehetővé tette a költségtartalékok feltárását, a költséghelyek gazdálkodásának újszerű nyomon követését. Ezekre az intézkedésekre alapozva, átlagosan 8%-kal tudta javítani költséghatékonyságát.

A megtérülés

Szolgáltatásunk értéke

Kisvállalati ügyfelünk egyszeri befektetéssel már az első évben 6,2-szeres megtérülést tudott elérni. Középvállalati ügyfelünk befektetésén 5,2-szeres, nagyvállalati ügyfelünk 4,8-szoros megtérülést ért el. Mindhárom ügyfelünk esetén jelentős, nem számszerűsíthető haszon is keletkezett, a pénzügyi stabilitás, a növekedéshez szükséges hitelképesség, az árfeltételekhez szükséges költséghatékonyság elérésével. Szolgáltatásunk megtérül, ezért
érdemes tudásunkba fektetni!

További információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, 
vagy töltse le ismertetőnket.
  

kontrolling és hitelképesség

Friss hírek
2019-05-30.
Piacvezérelt K+F+I projektek támogatása 2019-1.1-PIACI KFI (Végleges kiírás!)
A felhívás keretében piacképes termék, technológia vagy szolgáltatás- fejlesztés kerül támogatásra.
2019-05-24.
Megnyílt az Ipar 4.0 támogatási program
A Program a feldolgozóipar, és az IKT szolgáltatási szektor intelligens eszközökre épülő digitalizációs átalakítását támogatja.
2019-05-20.
Meghívó az „Új irányok a gazdaság-, és támogatáspolitikában” című konferenciára
Szeretettel várjuk a Novotel Budapest Centrum Zsolnay termébe 2019. június 4-én 10.00 órakor a Joint Venture Szövetséggel közösen tartandó rendezvényünkre
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Kontrolling rendszer és módszertan

Töltse le ismeretőnket. Ismerjen meg egy hatékony eszközt a pénzügyi,
likviditáskezelési és partnerminősítési feladatokhoz.

Letöltöm

  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

 • Forrásszerzés
 • Bankkapcsolatok optimalizálása
 • Kontrolling rendszer és módszertan
 • K+F tanúsítás
 • Kereskedői szolgáltatások
 • Pénzügyi projektmenedzsment
 • Innováció menedzsment
 • JLO