Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2014.02.17

Kontrolling rendszer megvalósítása a Hungaro Chemicals Kft-nél

Társaságunk közreműködésével új kontrolling rendszer került bevezetésre a nyíregyházi Hungaro Chemicals Kft. társaságnál. A rendszer teljes egészében a társaságunk által fejlesztett pénzügyi és költség-kontrolling módszertan alapján került kialakításra.

 

A nyíregyházi Hungaro Chemicals Kft. saját fejlesztésű higiéniai megoldásokat forgalmaz magyar és külföldi (elsősorban kelet-európai) élelmiszeripari vállalatok részére. A társaság dinamikusan bővítette részesedését az elmúlt 5 évben, ezért mára több higiéniai termékcsoportban piacvezetővé vált Magyarországon. A társaság eddig csak szigetszerű kontrolling megoldásokat alkalmazott, ami a hatékonyságot erősen korlátozó tényezővé vált. Társaságunk a vállalati működés érzékeny területeit átfogó kontrolling módszertant dolgozott ki, és vállalta a gyakorlati bevezetéshez szükséges feladatok lebonyolítását is. Ennek során új iktatási és házipénztári rendszer került kialakításra. Újra definiálásra kerültek a költséghelyek, átalakításra került az utalványozás rendszere, új költséggazdák kerültek kinevezésre. Átalakításra került a főkönyvi könyvelés rendszere. Felállításra került egy új önköltség-számítási rendszer, amelyben az önköltség a cikkszámok szintjén is nyomon követhető, gyors elő- és utókalkuláció készíthető. Bevezetésre került egy olyan mutatószám- és jelentési rendszer, amelyre alapozva heti és havi rendszerességgel végezhetők el a standard ellenőrzési feladatok. Az alkalmazás megkönnyítése céljából a rendszer fő elemei beillesztésre kerülnek a társaság saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerébe is. Jelenleg az ehhez szükséges interfész fejlesztése folyik. A társaság a fejlesztés megvalósításához, a fejlesztési költség 50 %-nak megfelelő vissza nem térítendő támogatást is igénybe vett.

Budapest, 2014. február 15.

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO