Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2016.05.27

Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében nyújtott támogatások igénylésének 2016. évi feltételeiről

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében a Kormány, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium olyan, a feldolgozóiparban tevékenykedő nagyvállalatok beruházására biztosít támogatást, amelyeknél a tervezett beruházások minimum értéke eléri a 100 MFt-ot.

 

A program a teljes projekt értékének az 50%-ra nyújt támogatást. A támogatási program célja, hogy az uniós forrásból támogatásban nem részesülő hazai nagyvállalatok foglalkoztatást bővítő, feldolgozóipar területén megvalósuló beruházásaihoz vissza nem térítendő támogatást biztosítson, ezzel is támogatva a Kormány újraiparosítási törekvéseit.

Kik vehetik igénybe a támogatást: olyan nagyvállalatok, illetve azok kapcsolt vállalkozásai, amelyek legalább három lezárt, beszámolóval alátámasztott, teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel rendelkeznek, illetve a támogatási igény benyújtását megelőző jóváhagyott utolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti mérlegfőösszege meghaladja a projekt elszámolható összköltségét.

Az igényelhető támogatási összeg: A beruházáshoz nyújtható támogatás legfeljebb projekt teljes költségének az 50%-a lehet. A projekt teljes értékének el kell érnie a 100MFt-ot. Amennyiben a beruházás termelőeszközök beszerzéséhez kapcsolódóan energiahatékonysági-, megújuló energia felhasználást célzó költség elemeket is tartalmaz, úgy ezek aránya az elszámolható költségeken belül nem haladhatja meg a 20%-ot.

Mire igényelhető támogatás: technológiai korszerűsítést eredményező új eszközökre, amelyek értéke eléri a 200.000 Ft-ot. Támogatásban részesül az új termelő eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális beruházások költsége, illetve az ehhez szükséges ingatlanépítés, bővítés, átalakítás, korszerűsítés költségei. Ide tartozik még az új termelő eszköz beszerzéséhez, működtetéséhez kapcsolódó hardverek és szoftverek beszerzése, illetve gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésének költsége, vételára. A támogatás a termelő eszköz beszerzéséhez kapcsolódó minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsíttatása költségeinek elszámolására is lehetőséget nyújt.

Megvalósítás és vállalások: tárgyi eszköz esetén, a támogatott beruházás kapcsán beszerzett eszköznek újnak kell lennie. Az épületek és az egyéb eszközök lízingbe vételével kapcsolatos költségek abban az esetben számolhatóak el, ha a lízingügylet zártvégű pénzügyi lízing formájában valósul meg, és a lízingszerződés tartalmazza az eszköznek a lízing időtartam lejárta utáni megvásárlására vonatkozó kötelezettségét. Ez a határidő azonban nem lehet későbbi, mint a beruházás befejezésének dátuma.

Immateriális javak esetében a támogatást igénylő kizárólag a támogatásban részesült létesítményben használhatja fel azokat, illetve az immateriális javak az elszámolható költségek maximum 50%-át tehetik ki.

Társaságunk az Ön szakértője: Társaságunk több, mint 20 éve foglalkozik vállalkozások részére forrásközvetítéssel és üzleti tervek elkészítésével, ezért kiemelkedő gyakorlatunk van az ebben a konstrukcióban szükséges pályázati dokumentációk elkészítéséhez hasonló kérelmek, szöveges és számszerű üzleti tervek elkészítésében. Társaságunknál ezért egy kézben van a pályázat lebonyolításához szükséges minden tudás és szolgáltatás.
Kérje társaságunk segítségét,
a pályázati dokumentáció és a fejlesztés üzleti tervének elkészítésében!

Ehhez a programhoz kapcsolódó szolgáltatásunkról
a következő linkeken talál részletes információkat » Támogatási feltételek; Kérelem formanyomtatvány

Nagyvállalati Beruházási Támogatás

Közép-Magyarország

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO