Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
Pénzügyi projektmenedzsment

Pénzügyi projektmenedzsment

A probléma

BONYOLULT ELJÁRÁSI ÉS ADMINISZTRÁCIÓS SZABÁLYOK

A hitelek és támogatások lehívására és elszámolására gyakran bonyolult szabályok vonatoznak. A hitellel és a támogatásokkal finanszírozott fejlesztések sikeres megvalósítása ezért sokszor a szakszerű pénzügyi bonyolításon múlik. Kedvezményezettként erre is felkészültnek kellene lennie!

A kihívás

HATÉKONY PÉNZÜGYI BONYOLÍTÁS FELTÉTELEINEK MEGTEREMTÉSE

Az információk megszerzése, a feladatok végrehajtása szakértelmet és időt igényel. Ezekre is energiát kellene áldoznia akkor, amikor a fejlesztések megvalósítása egyébként is jelentős erőket köt le. Hát ez bizony kellemetlen kihívás!

A megoldás

PROJEKTMENEDZSMENTRE IRÁNYULÓ PÉNZÜGYI TANÁCSADÁS IGÉNYBEVÉTELE

Mi a módja, hogy ne kelljen elmerülnie a bonyolítási és az elszámolási feltételekben? Mit kell tennie, hogy egyszerűen le tudja hívni a megvalósításához fontos külső forrásokat? Projektmenedzsmentre irányuló pénzügyi tanácsadást kell igénybe vennie. Szolgáltatásunk biztosítja az ehhez szükséges feltételeket. Társaságunk két évtizede folytat vállalkozói forrásszerzésre irányuló pénzügyi és gazdasági tanácsadói tevékenységet, ezért birtokoljuk a pénzintézeti és a pályázati forrásokkal finanszírozott projektek lebonyolításához szükséges szakértelmet. Ránk támaszkodva biztosítani tudja a hatékony pénzügyi bonyolítás feltételeit.

Hitel és támogatás pénzügyi lebonyolítása

A lebonyolítás

SZÖVETKEZÜNK CÉGÉVEL A MEGOLDÁSRA

Szolgáltatásunk egymásra épülő és egymástól független elemekből áll:

A megvalósítás a finanszírozási szerződések megkötésével kezdődik. Jogi és pénzügyi tanácsadói segítséget nyújtunk az előírt feltételek teljesítéséhez. A projektdokumentáció a végrehajtás fő követési eszköze. Gyakorlattal rendelkezünk a projektdokumentáció kialakításában, a végrehajtás során keletkező dokumentumok auditálásában, naprakész vezetésében. A folyósítást kezdeményezni kell, amihez elszámolási dokumentáció szükséges. Ennek tartalmaznia kell a műszaki megvalósítás, a pénzügyi teljesítés, és a számviteli nyilvántartás összegyűjtött és rendszerezett dokumentumait. Segítségünk hatékony tud lenni a megfelelő tartalmú és színvonalú elszámolási dokumentáció összeállításában. A finanszírozók ellenőrzik az üzleti terv és a vállalások teljesítését, a hitelképesség fennmaradását. Vállaljuk az ehhez szükséges jelentések elkészítését és benyújtását. Sokszor a helyszínen kívánják áttekinteni a fejlesztések megvalósulását. Ezek gyors és eredményes lebonyolítása felkészülést és koncentrált jelenlétet igényel. Közreműködésünk ebben is nagy segítséget jelenthet. 

Szolgáltatásunk elemei önállóan is igénybe vehetők, a gyorsaság és a hatékonyság azonban a feladatok összevonásával biztosítható.

Az eredmény

A FORRÁSOK PROBLÉMAMENTES LEHÍVÁSA

Pénzügyi projektmenedzsment szolgáltatásunk többféle területen nyújt előnyöket:

  • Ügyfelünk élelmiszeripari termékek gyártásával foglalkozó középvállalkozás, amellyel egyébként intenzív együttműködésünket korábban nem terjesztettük ki pénzügyi projektmenedzsmentre. Ügyfelünk egy kapacitásbővítésre irányuló fejlesztés esetén, a társaságunk segítségével megszerzett 147 millió forint összegű hitel, és 70 millió forint összegű támogatás lehívásához nyújtott be saját maga által elkészített, elszámolási és lehívási dokumentációt. A finanszírozók két alkalommal nem fogadták el a dokumentációt, mert értelmezésükben 84 millió forint összegű el nem számolható költséget tartalmazott. Végül társaságunk segítségével sikerült 58,8 millió forinttal csökkenteni az el nem számolható költségek körét, és a társaságunk által átdolgozott elszámolási dokumentáció már az első benyújtáskor elfogadásra került.

  • Ügyfelünk bútoripari termékgyártással foglalkozó kisvállalkozás, aki egy eszközbeszerzéssel egybekötött telephelyfejlesztéssel nagy fába vágta fejszéjét. Mivel korábban rossz tapasztalatai voltak a saját pénzügyi bonyolításában kivitelezett fejlesztésekről, ezért a projekt megkezdése előtt megbízta társaságunkat a projekt pénzügyi bonyolítási feladataival. Közreműködésünk jelentős terhet vett le a válláról, mert az elszámolási dokumentáció előkészítésével és vezetésével lényegében negyedére csökkentettük adminisztrációs terheit. A pontos és részletes dokumentáció lehetővé tette a hitel és a támogatás lehívási és folyósítási időtartalmának jelentős csökkentését. Így a források időben történő rendelkezésre állása csökkentette a megvalósítás pénzügyi terheit is.

A megtérülés

Szolgáltatásunk értéke

Szolgáltatásunk 70%-kal csökkenti az el nem számolható tételek körét, 50%-kal mérsékeli az adminisztratív feladatokat, 30%-kal lerövidíti a hitelek és a támogatások lehívási és folyósítási időtartalmát. Szolgáltatásunk tehát megtérül, ezért érdemes szolgáltatásunkba fektetnie!

További információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, 
vagy töltse le ismertetőnket.
  

pénzügyi tanácsadás

Friss hírek
2019-05-30.
Piacvezérelt K+F+I projektek támogatása 2019-1.1-PIACI KFI (Végleges kiírás!)
A felhívás keretében piacképes termék, technológia vagy szolgáltatás- fejlesztés kerül támogatásra.
2019-05-24.
Megnyílt az Ipar 4.0 támogatási program
A Program a feldolgozóipar, és az IKT szolgáltatási szektor intelligens eszközökre épülő digitalizációs átalakítását támogatja.
2019-05-20.
Meghívó az „Új irányok a gazdaság-, és támogatáspolitikában” című konferenciára
Szeretettel várjuk a Novotel Budapest Centrum Zsolnay termébe 2019. június 4-én 10.00 órakor a Joint Venture Szövetséggel közösen tartandó rendezvényünkre
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Pénzügyi projektmenedzsment

Töltse le ismertetőnket, és tájékozódjon, hogyan csökkentheti az el nem számolható tételek körét, mérsékelheti az adminisztratív feladatokat, és rövidítheti le a hitelek és támogatások lehívási és folyósítási folyamatát.

Letöltöm

  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO