Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2016.06.28

Piac és Profit: Pályázatok Fóruma Konferencia

Június 22-én került megrendezésre a Piac és Profit legújabb konferenciája a ?Pályázatok Fóruma? elnevezéssel. Az eseményen a gazdasági életben aktív szerepet betöltő, finanszírozó és tanácsadó cégek vezető szakemberei tartottak előadást az éppen aktuális pályázati lehetőségekről, hitel feltételekről.

 

A rendezvényen érintett témák

Az előadásokon a jelenlegi pályázati lehetőségekkel kapcsolatos fontos információk hangzottak el, amelyek a hallgatóságnak segítettek eligazodni az egyes pályázatok és hitelek által biztosított lehetőségek között, rávilágítva a fontos tudnivalókra. Ezek az információk feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a pályázó cég időben dönthessen a beruházás szükségességéről. Az előadások az alapvető információktól építkeztek felfelé, vagyis látogató így megtudhatta, mi a különbség a GINOP és a VEKOP pályázatok között. Vissza nem térítendő és visszatérítendő pályázatokról is információt szerezhetett. Az egyik legfontosabb információ viszont arról szólt, hogy 2020-ban lezárul az összes Európai Úniós pályázat, és ezzel sajnos a vissza nem térítendő források megszűnnek. Természetesen, hitelkonstrukciók lesznek, amelyek a vállalkozások beruházásait támogatják, így a növekedés finanszírozására továbbra is lesz lehetőség, azonban más kondíciókkal. A résztvevők közül a teljesség igénye nélkül kiemelnénk Aladics Sándort, az OTP Bank Nyrt. Kis-, Középvállalati Igazgatóság ügyvezető igazgatóhelyettesét, aki a hitelkonstrukciók oldaláról világította meg a forrásszerzés lehetőségét, egy átfogó képet nyújtva a jelenlegi megoldásokról. Ezt követően Zoltán Csaba, a Start Garancia Zrt. vezérigazgatója tartott előadást a közbeszerzési eljárásokról az EU támogatással létrejött projektek esetében.

Glósz Andrea az innováció menedzsmentről tart előadást

Az ebéd utáni előadássorozatot ügyvezetőnk, Glósz Andrea nyitotta az Innovációs Menedzsment lépéseinek bemutatásával. A hatékonyság és a versenyképesség fejlesztése oldaláról világította meg az innovációs tevékenység jelentőségét. A kedvezőbb pályázati lehetőségek kialakítása is szóba került, vagyis hogyan érhetünk el sokkal magasabb finanszírozást az adott projekt megvalósításához. Arról is beszélt a telt házat megtöltő hallgatóságnak, hogy milyen egyéb közvetett és közvetlen előnyök érhetőek el a projektet felépítő vállalkozás számára. A közvetlen előnyök számszerűsíthetőek és kézzelfoghatóak. Pl: adókedvezmény, iparűzési adó csökkentési lehetőségek, innovációs járulék csökkentési lehetőségek, stb… Kiemelt szerepet kapott a K+F projektek jelentősége is, amely abban nyújt segítséget, ha az adott szakmai ágban szeretnénk egyedi fejlesztésekkel kitűnni a piacon, vagy egy technológiával/fejlesztéssel kapcsolatos problémát kell megoldani. A sok elemből építkező folyamatokat egyszerű gyakorlati példákkal támasztotta alá segítségül, hogy mindenki a saját oldaláról tudja megközelíteni a témát, és legyen egy jól látható képe a folyamatokról.

Üzleti kézfogó

Az üzleti életben a rendezvények, összejövetelek egyik legfontosabb része a „networkingelés”, vagy az új üzleti és ismeretségi kapcsolatok szerzése. Ezek a kapcsolatok önmagukban óriási értéket képviselnek, ha egy adott területen segítségre, szakmai háttérre van szükségünk. Egyre több az ilyen üzleti kézfogó, ahol sok érdekes felvetés, ötlet hangzik el. Egyik legérdekesebb része, amikor egy tapasztalt, sikeres vállalkozóval oszthatjuk meg véleményünk, eddigi tapasztalataink. Sok ilyen hasznos rendezvényt kívánunk még ügyfeleinknek.

piac és profit

pályázatok

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO