Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2016.06.14

Piac és Profit: Cégvezetők Csúcstalálkozója!

Idén is megrendezésre került a Cégvezetők Csúcstalálkozója rendezvény a Piac és Profit szervezésében. A rendezvényen olyan cégvezetők osztották meg előadóként tapasztalataikat, sikereiket, az aktuális trendek szélirányát, akik élen járó példák az ötleteik, a gondolkodásmódjuk és a megvalósítás területén. Az előadássorozat legfőbb témája az volt, hogy merre tart az üzleti világ 2016-ban.

 

Glósz Andrea a Piac és Profit előadójakéntAz előadók a saját szakterületüket képviselve egy jól felvázolt képet adtak arról, hogy milyen lesz az üzleti világ holnapja. A rendezvény tematikailag jól felépített mivoltából eredően sok hasznos területről kaphatott lényegi információkat a közönség, tehát elmondható, hogy aki részt vett az előadásokon, az minden olyan fontos területre rálátást nyerhetett, ami segíthet a vállalkozás előrelépésében. 

A résztvevő előadók között – a teljesség igénye nélkül – ott volt Bojár Gábor a Graphisoft alapítója, az Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója, Széchenyi- és Gábor Dénes Díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett vállalkozó, vagy szintén elöljáró példaként említhető Kulcsár Tibor a Kulcs-Soft Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Az előadók között volt Glósz Andrea ügyvezetőnk is, aki ezúttal is izgalmas témával jött, és az előadássorozat egyik legjobban várt fellépője volt. Az előadás egyik fő témája a saját tevékenység keretében végzett K+F volt, amelyre pályázatot lehet nyerni és adókedvezményt lehet igénybe venni. Szemléltetésképpen három gyakorlati példát is bemutatott, amelyek jól ismertetik, hogy mi számít innovációs fejlesztésnek, és milyen megoldásra váró bizonytalanság kell, hogy legyen a projektben, hogy innovációs fejlesztésnek minősüljön (műszaki, társadalomtudományi vagy természettudományi bizonytalanság). Illetve, szó esett még az innovációs fejlettségi szintekről, néhány példával megjelölve a hatékonyság és az eredmények oldaláról megvilágítva, hazai vonatkozással megerősítve.

Az előadás részét képezték még az ún. tanúsítási eljárások (SZTNH tanúsítás, amely azt tanúsítja, hogy az adott projekt innovatív, illetve, K+F-nek minősül-e, és a módszertanról, amelyet tudatosan végigkövetve eredményesen fel lehet építeni a projektet). Végül az Innovációs Menedzsment folyamat következett, amely 9 lépésből áll, és minden eleme önállóan, önmagában mozgatható, egymásra építhető. Jelentősége, hogy ha valaki egy ilyen projektet szeretne, akkor a felsorolásban szemléltetett elemekkel tud hatékonyan végigmenni. Segítségképpen elhangzott, hogy milyen háttérre van szükség, milyen erőforrásokat kell bevonnunk ahhoz, hogy egy ilyen folyamat el tudjon indulni.

Networking koktélparty

Azon túl, hogy az előadók tapasztalataiból, szemléletéből kaphattunk egy kis szeletet, lehetőség nyílt egy ún. Networking koktélparty keretein belül megismerkedni velük személyesen, és eszme cserélni, tapasztalatot megosztani, hallani a véleményüket egy-egy fontos üzleti, gazdasági témával kapcsolatban, meglátásaikat megismerni a következő trendekről. Szervezett formában ritkán van lehetőség arra, hogy egy ilyen körben, rövid idő alatt ennyi értékes ismerettel lehessen gazdagodni, és mi magunk is megoszthassuk gondolatainkat egy szakértő közeggel.

Nagyon hasznos és értékes rendezvény volt. Várjuk a következőt!

piac és profit

innováció

K+F

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO