Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2016.01.06

Tasakolt teadrog csomagolásának fejlesztése, K+F minősítése

A Glósz és Társa Kft. innováció-menedzsment szolgáltatás igénybevételének köszönhetően a projekt elnyerte a K+F minősítést, benyújtásra került a több mint 50 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás megszerzésére irányuló innovációs pályázat, valamint lehetőség nyílik a K+F adókedvezmények igénybevételére is.

 

A Herbária Zrt. több mint 50 féle gyógynövény fajból, ezen belül mintegy 80 gyógynövény drogból állít elő tasakolt kiszerelésű termékeket, azonban a garantálható minőségű tea formájú hagyományos növényi gyógyszer a magyar piacon nem kapható, annak előállítására, az alapanyag kezelésére vonatkozó technológiai megoldások nem elérhetőek sem hazai sem nemzetközi szinten. A növényi gyógyszer előállításának csupán minőségi követelményei ismertek.

Mivel az egészséges életmódot folytató emberek körében mind hazai, mind pedig a nemzetközi piacra kiemelkedően jellemző a kiváló minőség elvárása ezért a Herbária Zrt. az innovációs projektjében célul tűzte ki a kiszámítható minőségű hagyományos növényi gyógyszergyártás feltételeinek megteremtését, az előállított termék minőségének emelését, valamint a szavatossági időn belüli megfelelő minőség megtartását. Ehhez szükséges egy GMP „D” kategóriájú üzem megvalósítása, ugyanis nemzetközi szinten a növényi gyógyszer előállítására vonatkozó megfelelő minősítés elérését a jelenlegi gyártási technológia megakadályozza, a képződő porszennyezés miatt.

Az innovációs fejlesztés során kialakításra kerül egy GMP „D” kategóriájú üzem ahol új pormentes és keresztszennyeződéseket minimalizáló növényi minőségű gyógyszer gyártására alkalmas új csomagolástechnika kerül kifejlesztésre a kutatás – fejlesztési és kísérleti fejlesztési eredmények alkalmazásával, valamint beszerzésre kerülnek a csomagoláshoz szükséges eszközök, berendezések (ionizátor, porelszívó, adagoló és mérőrendszer, tasakoló). Az innovációs projekt összköltsége csaknem 95 millió forint, melyhez a Herbária Zrt. több mint 50 millió forint összegű pályázati támogatást kíván igénybe venni.

A Szellemi Tulajon Nemzeti Hivatala a projektet a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény 36. § - ban és 38. § - ban foglaltak alapján saját tevékenységi körben végzett kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősíti, mely 7%-ban alkalmazott kutatás és 93%-ban kísérleti fejlesztés.

A Glósz és Társa Kft. innováció-menedzsment szolgáltatás igénybevételének köszönhetően a projekt elnyerte a K+F minősítést, benyújtásra került a több mint 50 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás megszerzésére irányuló innovációs pályázat, valamint lehetőség nyílik a K+F adókedvezmények igénybevételére is.

 

innováció menedzsment

K+F tanúsítás

innovációs pályázatok

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO