Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2016.09.28

Figyelmeztetés feltalálóknak, védjegyeztetőknek | Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

A Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamarához egyre több panasz érkezik magukat az interneten és közösségi oldalakon hirdető, szabadalmi és védjegy iroda látszatát, illetve szabadalmi ügyvivői végzettség látszatát keltő szolgáltatókkal kapcsolatban.

 

A panaszosok rendszerint komoly, akár több millió forintos kárt szenvednek az ilyen, jogellenesen működő szolgáltatók hibájából. A Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara ezért a következő figyelmeztetést teszi közzé:

Szabadalmi ügyvivői tevékenység engedélyköteles

Magyarországon a szabadalmi ügyvivőkénti tevékenykedésre jogosultakról a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara nyilvántartást vezet, amely lista megtekinthető a Kamara honlapján:

»  http://www.szabadalmikamara.hu/Index.aspx?MN=Tagok_MindenTag&LN=Hungarian

Az ügyfelek védelme érdekében a szabadalmi ügyvivők tevékenysége és felelőssége törvényileg szigorúan szabályozott, aminek a betartását a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara felügyeli. A szabadalmi ügyvivők műszaki vagy természettudományos egyetemi diplomával és felsőfokú iparjogvédelmi végzettséggel rendelkeznek, és évekig tartó gyakorlati idő alatt sajátítják el a szabadalmi jog, a védjegyjog, a használati minták, illetve a formatervezési minták jogát. A kettős műszaki-jogi végzettség és az évekig tartó gyakorlat teszi lehetővé, hogy a szabadalmi ügyvivők értékes és érvényesíthető jogokat szerezzenek az ügyfelek számára.

A kamarai nyilvántartásban nem szereplő, szabadalmi és védjegy iroda látszatát, illetve szabadalmi ügyvivői végzettség látszatát keltő szolgáltatók esetében nem biztosított a megfelelő szakmai felkészültség, amit a Kamarához beérkezett panaszok is igazolnak. Ezen szolgáltatókat az említett szigorú felelősségi szabályok sem kötik, így a részükről rendszeresen előforduló károkozás megtérülése sem biztosított. Ezért a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara javasolja, hogy oltalomszerzési ügyekben még a megbízás megadása előtt végezzenek ellenőrzést a fent említett kamarai listán.

A Glósz és Társa Kft. szakemberei a szakmai erkölcsöt, és annak tisztaságát szem előtt tartva lelkiismerettel nyújtják szaktudásuk legjavát. Erre legértékesebb bizonyságot ügyfeleinktől kaptuk, akik megerősítettek minket szolgáltatásunk értékéről és magas színvonaláról.
Ügyvezetőnk, Kiss János József, magyar és európai szabadalmi ügyvivő, iparjogvédelmi és innovációs szakmérnök, tagja a magyar és európai szabadalmi ügyvivői kamarának.

szabadalom

szabadalmi ügyvivő

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO