Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2014.07.17

Szakértői kártya, megbízható tanácsadók részére

A Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) 2014.07.15. napon tartotta a sajtó-nyilvános ?Megbízható Tanácsadó? elnevezésű rendezvényét. A program keretén belül az országban az első 29 tanácsadó vehette át a személyre szóló Megbízhatósági tanúsítványt és Szakértői kártyát, neves szervezetek (pl. Magyar Tudományos Akadémia, Munkaügyi Hivatal, Kereskedelmi és Iparkamarák, Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége) képviselőitől.

 

Országszerte számos támadás érte a tanácsadókat, miszerint szakértelem nélkül, inkorrekten végzik munkájukat. Valóban léteznek olyan, önmagukat tanácsadónak nevező vállalkozások, melyek kihasználva az ügyfelek hiszékenységét, magas összegért elkészítik a pályázatot, majd elengedve az ügyfél kezét, sorsára hagyják az utókezelés útvesztőjében. A baj itt kezdődik, mivel az ügyfél csak akkor jut, vagy éppen ezért nem jut a pályázati pénzhez, ha a projektet megvalósította, és a pályázatot kezelő Közreműködő Szervezet jóváhagyta a pályázat elszámolását. Ha az Ügyfél megkapta a pénzét, akkor kezdődik a pályázat fenntartási időszaka, mely időszak alatt jelentésekkel kell igazolni a Közreműködő Szervezet felé a pályázatban tett, megvalósult vállalásokat. Amennyiben a vállalások nem teljesültek, vagy a jelentések nem kerülnek beküldésre, akkor az elnyert támogatás összegét kamatostul vissza kell fizetni. A pályázat megírása a pályázati folyamat egészének csak kicsiny része, és a jó tanácsadó az Ügyfelét végigkíséri a pályázat teljes folyamatán. A PÁTOSZ az Ügyfelek és a megbízható tanácsadók védelmében hozta létre a szakértői kártya intézményét. A PÁTOSZ meghatározta azokat a szakmai és etikai kritériumokat, amelyek teljesítésével az ország bármelyik pályázati tanácsadója megszerezheti a tanúsítványt. A szintet teljesítő szakértő neve felkerül a PÁTOSZ weboldalára (www.patosz.hu), ahol minden pályázó ellenőrizheti, hogy az ő tanácsadója is szerepel-e a listán, illetve a névre szóló szakértői kártyája érvényes-e?

Budapest, 2014.július.16.

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO