Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2014.03.03

Technológiafejlesztés megvalósítása a Detki Keksznél

A magyar piacon egyedülálló hibrid sütési technológia került bevezetésre a Detki Keksz Kft-nél. Társaságunk a projektgenerálástól, a forrásszerzésén át, a pénzügyi projektmenedzsmentig tartó innovációs menedzsment szolgáltatást nyújtott a fejlesztés megvalósításához.

 

A halmajugrai Detki Keksz Édesipari Kft. édesipari lisztes áruk gyártásával foglalkozik, és mára belföldön piacvezetővé vált a keksz- és a linzertermékek gyártása és értékesítése terén.  A társaság versenyképességének megőrzése céljából aktív innovációs tevékenységet folytat. Ennek részeként került kimunkálásra egy több részből álló, 3 éves fejlesztési terv, 2010-ben. A terv végrehajtásának különösen aktualitást adott az új termékrendelet hatályba lépése is, amely a társaság által legnagyobb volumenben gyártott termékeket is érintő szabályozást is tartalmazott. A fejlesztés során egy hibrid sütési technológiájú kekszgyártó sor és egy farinográf berendezés került beszerzésére. A társaság ezeket a berendezéseket halmajugrai gyárában, a kekszgyártás során hasznosítja. Az új hibrid sütési technológia a társaság esetén innovációnak tekinthető, mivel ugyanazzal a berendezéssel különböző típusú termékek gyárthatók. Ez lehetővé teszi a gyártási folyamat rugalmas szervezését, a gyártási folyamat lerövidülését, és ezen keresztül a termelési költségek csökkentését. A társaság új berendezésekkel egyben a fogyasztói szokásoknak jobban megfelelő, a népegészségügyi rendelet által preferált, jobb minőségű termékeket is nagy volumenben gyártani tud. Így a fejlesztés jelentős mértékben járul hozzá a társaság versenyképességéhez. Társaságunk több részből álló innovációs menedzsment szolgáltatást nyújtott a fejlesztés megvalósításához: A fejlesztés kedvező finanszírozási feltételeinek megteremtése céljából, a fejlesztési költségek célirányos csoportosításával, kialakítottunk egy olyan fejlesztési projektet, amely megfelelt az innovációs pályázatok feltételeinek. Lebonyolítottuk a forrásbevonáshoz szükséges innovációs pályázatot, melynek keretében a 40 millió forint összköltségű fejlesztési projekt megvalósításához 62,5%, összesen 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást szeretünk meg. Elvégeztük a vissza nem térítendő támogatás zavartalan lehívásához szükséges projektmenedzsment feladatokat.

Budapest, 2014. március 1.

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO