Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2014.05.26

Tőkebefektetés a Pannon Tools Kft-nél

A győri Pannon Tools Kft. 220 millió forint összegű tőkeemelést hajt végre a Széchenyi Tőkealapkezelő Zrt. által irányított konzorcium részvételével. A készpénzben végrehajtásra kerülő tőkeemelés megteremti a pénzügyi alapokat a társaság piaci konszolidációs tervének megvalósításához. A befektetés előkészítésére társaságunk részvételével került sor.

 

A sajtolt lemezalkatrészek és egyedi szerszámok gyártásával foglalkozó győri Pannon Tools Kft. (a továbbiakban: társaság) 1993-ban került megalapításra, családi vállalkozásként. A társaság nehéz piaci helyzetben került az elmúlt 3 évben, mivel az árbevétele nagyobb részét biztosító vevők, a világgazdasági válság miatt folyamatosan csökkentették megrendeléseiket. A társaság átfogó konszolidációs tervet dolgozott ki az elmúlt évek során, melyet azonban megfelelő saját forrás hiányában, és korlátozott hitelfelvételei lehetőségei miatt nem tudott megvalósítani. A társaság ezért 2013-ban befektető partner felkutatásába kezdett, amely másfél év után, a napokban hozott konkrét eredményt. A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. és természetes személyek konzorciuma ugyanis 220 millió forint összegű, készpénzben végrehajtásra kerülő tőkeemelésben állapodott meg a társaság tulajdonosaival. ?Társaságunk több, nagyobb volumenű új megrendelést készített elő az elmúlt hónapok folyamán, melyet megfelelő pénzeszközök hiányában nem tudott elindítani. Ezzel a tőkeemeléssel végre elhárultak az akadályok. Új megrendeléseinkre alapozva mintegy 40 %-kal tudjuk bővíteni forgalmunkat a következő 2 évben. Ez megfelelő pénzügyi feltételek biztosít társaságunk több éve húzódó konszolidációs tervének befejezéséhez!? ? örvendezett a társaságot ügyvezetőként irányító Tóth Lajos. Társaságunk a befektetés előkészítésében, valamint a befektetőkkel folytatott tárgyalások lebonyolításában vett részt, a néhány éve létrehozott gazdasági tanácsadási együttműködés alapján.

Budapest, 2014. május 18.

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO