Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2016.08.29

Projektmenedzsmenti vagy utókezelési szolgáltatás és iparjogvédelem, innovációs szolgáltatás

Gratulálunk Önöknek a sikeresen elnyert kutatás-fejlesztési pályázatukhoz! A pályázat elnyerése már fél siker a támogatás lehívásának folyamatában, azonban sajnos még messze a vége, amikor Önök a pénzükhöz jutnak, úgy, hogy azt nem is kell a későbbiek folyamán visszafizetniük.

 

Projektmenedzsment

Mi vállaljuk, hogy a közös munkánk megkezdésekor előre tájékoztatjuk Önöket a várható feladatokról és ütemezésről, így a megvalósítás és a fenntartás teljes időszaka alatt - az előzetesen egyeztetett ütemtervek szerint - már a projekt megkezdésekor tudni fogják, hogy mire számíthatnak. Miért fontos ez? A pontos ütemterv és feladatok ismerete és elvégzése mellett a támogatási értesítőben jelzett váratlan ellenőrzések sem fogják Önöket kínos meglepetésként érni.

Mit kell tenniük ahhoz, hogy az elnyert támogatást hatékonyan és sikeresen tudják lehívni és megtartani?

1. lépés: Meg kell kötniük a támogatási szerződést a Közreműködő Szervezettel.
2. lépés: El kell készíteniük az előleg lehívási dokumentációt.
3. lépés: Meg kell valósítaniuk a projektet, aminek folyamán folyamatosan vezetniük kell a projekt nyilvántartásokat.
4. lépés: Az egyes feladatok végén a létrejövő eredményeket dokumentálniuk kell, mind szakmailag mind pénzügyileg.
5. lépés: A projekt befejezésekor dokumentálniuk kell a létrejövő eredményt, illetve szükség esetén meg kell szerezniük a szükséges szerzői és iparjogvédelmi oltalmakat.
6. lépés: El kell készíteniük az időközi és záró elszámolási dokumentációt és jelentéseket.
7. lépés: El kell készíteniük a kötelező tájékoztatási és nyilvánosságra vonatkozó elemeket.
8. lépés: Részt kell venniük az időközi, a záró,- és a fenntartási időszak alatti helyszíni ellenőrzéseken.
9. lépés: A projekt zárását követően még 3-5 éven keresztül fenntartási jelentést kell készíteniük.
  
+1. lépés: Minden, a projektet érintő változásról folyamatosan tájékoztatni kell a Közreműködő Szervezetet szerződés módosítási kérelem formájában, vagy előzetes jóváhagyást kell szerezni az egyes módosításokra.

Mi nem hagyjuk magukra Önöket a megvalósítás alatt sem! Több mint 20 éves szakmai tapasztalattal, teljes szolgáltatási portfólióval és a feladatokra specializálódott szakképzett tanácsadó gárdával állunk a rendelkezésükre. Az alábbi szolgáltatássokkal tudunk Önöknek segíteni akár a teljes megvalósítási folyamat alatt, vagy akár csak a folyamat egyes részeiben is.

 • Projektmenedzsmenti vagy utókezelési szolgáltatás: A projektmenedzsmenti szolgáltatás során, a megvalósítás alatt minden hónapban folyamában segítünk a nyilvántartások vezetésében, ellenőrzésében. Az utókezelési szolgáltatás során a megvalósítási szakasz lépéseinek részfeladatainál segítünk a nyilvántartások ellenőrzésében és a feladatok dokumentációinak ellenőrzésében. A mindkét szolgáltatás esetén részt veszünk a támogatói szerződés elkészítésében és a módosítások elkészítésében. Elkészítjük az előleg lehívási dokumentációt, a kifizetési kérelmeket és jelentéseket. Segítünk elkészíteni a tájékoztatási és nyilvánossági dokumentációt, részt veszünk a helyszíni ellenőrzéseken. Nyomon követjük a vállalásaikat és elkészítjük a fenntartási jelentéseket.
  A Projektmenedzsmenti szolgáltatás igénybevételét javasoljuk, amennyiben Önök projektjüket a legnagyobb biztonságban kívánják megvalósítani.
   
 • Innovációs tanácsadás, amelynek során segítséget nyújtunk a kutatás-fejlesztési projekt szakmai dokumentációjának összeállításában. Amennyiben szükséges segítünk a projekt feladatainak és lépéseinek K+F szempontú egymásra épülésének kialakításában. Javaslatot teszünk az egyes feladatok eredményeinek dokumentálására. Segítséget nyújtunk a K+F tevékenység könyvvezetésében és aktiválásában. Amennyiben szükséges elkészítjük a projekt eredményeként létrejövő szellemi termék vagyoni értékének meghatározását. Segítséget nyújtunk a K+F költségek adókedvezményben való érvényesítéséhez.
   
 • Iparjogvédelmi szolgáltatás, amelynek során segítünk a projektben létrehozott szellemi terméket szerzői és/ vagy iparjogvédelmi oltalommal ellátni. Segítünk az oltalmi dokumentáció összeállításában, elkészítjük a bejelentési kérelmeket, eljárunk az SZTNH-val kapcsolatos ügyintézés során.
   

A pályázatok a megvalósítási és fenntartási szakaszban bármikor ellenőrizhetőek, így a nyilvántartásoknak és a dokumentációknak folyamatosan napra késznek kell lenniük. A megvalósítás során elkövetett bármilyen hiányosság vagy hiba szabálytalansági eljárást von maga után, aminek eredményeként Önök sok millió forintot, vagy akár a teljes támogatási összeget elveszíthetik és akár 5 évre is kizárhatják Önöket a pályázati rendszerből.

projektmenedzsment

pályázat

k+f+i

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

 • Forrásszerzés
 • Bankkapcsolatok optimalizálása
 • Kontrolling rendszer és módszertan
 • K+F tanúsítás
 • Kereskedői szolgáltatások
 • Pénzügyi projektmenedzsment
 • Innováció menedzsment
 • JLO