Gazdálkodás
a pénzügyi adottságokkal
és lehetőségekkel

Facebook linkedin Twitter

Kérdése van? Telefon: +36 1 302 4443

Menüpontok
2014.06.27

Várhatóan ősztől bevezetésre kerül az EXIM Mikrohitel Kártya

Az exporttal foglalkozó vállalkozások igények hatékonyabb kielégítése érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium az Eximbank közreműködésével várhatóan ősztől bevezeti az EXIM Mikrohitel Kártyát, amelyet hazai exportáló, vagy az exportőrnek beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek igénybe. A kártya kedvezményes kamatozású folyószámlahitelhez kapcsolódik.

 

A Magyar Export-Import Bank Zrt. hazai exportőrök és beszállítóik számára biztosít közvetlenül, vagy hitelintézeti partnerei útján közvetett módon kedvezményes finanszírozási konstrukciókat, elősegítve ezzel a vállalkozások versenyképességének javulását, valamint az exportkapacitások bővülését annak érdekében, hogy a hazai áruk és szolgáltatások külpiacokon történő értékesítésének volumene emelkedjen. Bár a bank palettáján szerepel rulírozó jellegű, rövid lejáratú hitelkonstrukció, államilag támogatott folyószámlahitelt ügyfelei eddig nem vehettek igénybe. Számukra a Széchenyi Kártya nyújtotta lehetőségek sem voltak kihasználhatóak, mert annak Üzletszabályzata az exportőröket a konstrukcióból kizárta. Az EXIM mikrohitel program így a Széchenyi Kártya program kiegészítéseként jelenik meg, melyek együttesen lefedik a teljes vállalkozói célréteget. Az EXIM mikrohitel 1 éves, de meghosszabbítható futamidőre lesz igénybe vezető, 10.000-től 200.000 euró összegben, 4,1%-ban maximált ügyleti kamattal. A hitelösszeg 80%-ára az Eximbank nyújt garanciát. A kamat és a garancia díj együttes költsége nem emelkedhet 6,1% fölé. A mikrohitelhez kapcsolódó számláról és kártyáról bármilyen tranzakció kezdeményezhető lesz. A vállalkozók a kártyát a programban részt vevő hitelintézetek fiókjaiban igényelhetik a bevezetést követően.

Budapest, 2014. június 27.

Oszd meg másokkal is!
Visszahívás kérése

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Ajánlat kérése

Segítségre van szüksége?

Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat! Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltöm

Hírlevél feliratkozás

Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb híreinkről, pályázati lehetőségekről!Elfogadom az oldal felhasználási feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
  Válasszon szolgáltatásaink közül!

Tájékozódjon a lehetőségekről, és keresse tanácsadóinkat.

  • Forrásszerzés
  • Bankkapcsolatok optimalizálása
  • Kontrolling rendszer és módszertan
  • K+F tanúsítás
  • Kereskedői szolgáltatások
  • Pénzügyi projektmenedzsment
  • Innováció menedzsment
  • JLO